CHP’li Yavaş konuşurken CHP’li başkan gözaltına alındı

CHP’li Yavaş konuşurken CHP’li başkan gözaltına alındı

Kaynak:Hürriyet

Mersin Mut ilçesinde düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'nde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın konuşması sırasında çıkan tartışma nedeniyle CHP İlçe Başkanı gözaltına alındı.

AMİDA HABER - Mersin'in Mut ilçesinde gerçekleştirilen Zeytin ve Zeytinyağı Festivali, Mut Belediyesi'nin ev sahipliğinde bir araya gelen ziyaretçiler, zeytinin ve zeytinyağının tanıtımı için bir araya geldi.

Festivalin açılış konuşmasını yapmak üzere davet edilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, konuşması sırasında AK Parti İlçe Başkanı Adem Çopur'un tepkisiyle karşılaştı.

Konuşma sırasında arbede çıktı

kavga-chp.jpg

AK Partili Çopur'a tepki gösterilmesi üzerine çıkan arbedede, araya giren sivil polisler dahil olmak üzere birkaç kişi, durumu yatıştırmak için müdahalede bulunurken, CHP İlçe Başkanı Abdurrahman Günay ve yanındaki iki kişi, AK Parti İlçe Başkanı Adem Çopur'a fiziksel müdahalede bulundukları iddiasıyla gözaltına alındı.

CHP’li başkan ifadesinin ardından serbest kaldı

Gözaltına alınanlar, işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Baro Başkanı Gazi Özdemir ve bazı CHP milletvekilleri adliye önünde toplanarak Günay’a destek verdi. Adliye önünde yapılan açıklamalarda, Günay’ın masum olduğu belirtildi.

chp-mersin.webp

Günay, savcıya verdiği ifadede, olay sırasında protokoldeki yerinden ayrılmadığını belirterek kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti. Ayrıca, kendisine yalan beyanda bulunduğu gerekçesiyle Çopur hakkında karşı dava açtı. İfadelerin ardından Günay ve yanındaki iki kişi serbest bırakıldı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.