CİMER’e 10 bin lira başvurusu: Kiracının mı, mülk sahibinin mi?

CİMER’e 10 bin lira başvurusu: Kiracının mı, mülk sahibinin mi?

Diyarbakır’da mülk sahipleri ile kiracılar arasında anlaşmazlığa neden olan 10 bin liralık destek için Electus Hukuk Bürosu adına Avukat Ahmet Olam, CİMER’e başvurdu.

AMİDA HABER- Maraş depreminden sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) evlerinde, az, orta ve hasar olan kişilere hanede bir kişiye olmak üzere 10 bin liralık destek ödemesi yaptı. Ödemeler, yüzlerce binanın hasarlı olduğu Diyarbakır’da mülk sahipleri ile kiracılar arasında anlaşmazlığa neden oldu. Özellikle evlerine “az hasarlı” raporu verilen mülk sahiplerinin “evi onaracağım” diyerek kiracıdan destek parasını istediği öğrenildi.

CİMER’e başvuru

Anlaşmazlık nedeniyle onlarca kişi, sorunun hukuki çözümü için yol yöntem aramaya başladı. Anlaşmazlık yaşayan mülk sahibi ile kiracıların yardım taleplerini değerlendiren Avukat Ahmet Olam, Electus Hukuk Bürosu adına CİMER’e başvurdu. Olam, 10 bin liralık desteğin hane bazlı mı yoksa, konut hasarı endeksli mi olduğu hususunda bilgilendirme yapılmasını talep etti.

avukat-ahmet-olam.jpg

‘Kiracıya ait olması gerekir’

Amida Haber’e konuşan Ahmet Olam, desteğin kiracılara ait olması gerektiğini belirterek, gerekçelerini şu şekilde sıraladı: “Bu aşamada söz konusu yardımın kime yağıldığının değerlendirilmesi açsından bazı verilerin dikkate alınarak çıkarımlarda bulunulmasının ardından bir karara varmak gerekmektedir. Şöyle ki; mezkur yardımın hasar tespit verileri üzerinden alınan ‘ikametgah verisi ‘dikkate alınarak mülkiyeti kendisine ait olmayan yapılarda ikamet eden kişilere yapılmakta olduğu. Yine yardımın ev sahiplerine yapılması gayesi ile hareket edilmiş olunsaydı TAKBİS verilerinden faydalanmak suretiyle tapu kütüğünde bulunan güncel hak sahibi yani malikin adına yapılması yolunun izleneceği açıktır. Bunların yanı sıra affet bölgelerinde yaşayan vatandaşlara yetersiz olmakla birlikte bir nebze de olsa destek amaçlı ödenen bu yardımların konut maliklerine yapılması durumunda, birden fazla konutu bulunan, konut sahibi olan şahısların sebepsiz zenginleşmesine ve kiracı olan vatandaşların ise hiçbir destek alamamalarına sebep olabileceği riski de gözetildiğinde yardımların maliklere verilmesi söz konusu hane yardımının mantığı ile de çelişmektedir. İzah edilen bu hususlar neticesinde söz konusu desteğin kiracılara ait olduğu kanaatindeyiz.” Haber: Gönül Morkoç-Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum