Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyarbakır'da 320 bina kullanılamaz hale geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyarbakır'da 320 bina kullanılamaz hale geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin vurduğu Diyarbakır’a geldi. Erdoğan, 320 binanın kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

AMİDA HABER- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarihin en büyük felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği Diyarbakır’da geldi. Erdoğan, Kayapınar İlçesi Selahahattin Eyyübi Kent Meydanı’ndaki Çadır ziyaret etti, ardından açıklamalarda bulundu.

500 kilometrelik alanda yıkıma yol açtı

Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin, “Ülkemizin hafızasındaki en büyük felaket olan 1999 depreminden 3 kat daha büyük, 3 kat daha yıkıcıdır. Asrın felaketi olarak nitelenen bu deprem, neredeyse bin kilometrelik bir alanda hissedilmesine rağmen asıl 500 kilometrelik alanda yıkıma yol açmıştır” dedi.

erdogan1.jpg

Can kaybı artıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde şu ana kadar 21 bin 43 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 bin 97 kişinin yaralı olarak kurtarıldığını açıkladı. Erdoğan, “Çalışmaların sonlandırıldığı bölgedeki ekipleri yıkımın daha ağır olduğu Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman'a aktarıyoruz” ifadelerini kullandı.

Devletimizin tüm imkanlarını seferber etmiş durumdayız

Erdoğan, şöyle devam etti, “Bize güvenin, bize inanın. Biz vatandaşımızı darda, yoklukta sokakta bırakmadık ve bırakmayız. Yüz binlerce konutu alt ve üstyapısıyla yeniden inşa edecek, depremde büyük yıkıma uğrayan şehirlerimizi yeni baştan kuracak planlamaları yapıyoruz."

erdogan-2.jpg

Halihazırda yurt dışından gelen ekiplerle birlikte 160 bin personelin, 10 ilde bilfiil çalıştığını belirten Erdoğan, “Reklam, şöhret veya gündem olma peşinde koşmayan o gizli kahramanların hakkını ödeyemeyeceğimizi iyi biliyoruz."

Üniversiteler uzaktan eğitim görecek

Erdoğan, depremzedelerin barınmasına ilişkin, "Üniversitelerimizin tamamının KYK'ye ait yurtlarını bu işlerde kullanacağız, zira yaza kadar üniversitelerimizi tatil ediyoruz." diye konuştu. Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle üniversitelerde tamamen uzaktan eğitime geçileceğini açıkladı.

13 bin yükümlü askerin celbi mayısa ertelendi

Erdoğan, deprem bölgesinde ikamet eden veya bu illerin nüfusuna kayıtlı 13 binin üzerindeki yükümlü askerin mart ve nisan celplerinin mayısa ertelendiğini bildirdi.

Diyarbakır'da kaç hasarlı bina var?

Erdoğan, Diyarbakır’da 320 binanın kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.