Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kobani davası açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kobani davası açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kobani davasının sonuçlanması ile ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan “6-8 Ekim olayları devlete isyan girişimidir. İsyan girişiminden 10 yıl sonra geç de olsa hakkın yerini bulduğunu görmekten memnuniyet duyuyoruz” ifadeler

AMİDA HABER – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün sonuçlanan Kobani davası ile ilgili ilk kez konuştu. HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 42 yıl, Figen Yüksekdağ’ın 30 yıl ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün 10 yıl hapis cezası aldığı dava ile ilgili görüşünü ilk kez kamuoyu ile paylaştı. Erdoğan 26’ıncı Dönem Adli Yargı ve 16’ıncı Dönem İdari Yargı Kura Töreni'nde konuştu.

‘Devlete isyan girişimidir’

Konuşmasında İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı’nın helikopter kazasında yaşamını yitirmesi nedeniyle konuşmasına başsağlığı dileyerek başlayan Erdoğan, Kobani davası ile ilgili şunları söyledi: “6-8 Ekim hadisesi de asla bir protesto gösterisi değildir. 37 insanımızın şehit edildiği bir terör kalkışmasıdır. Ülkemizin 35 ilinde masumların kanı akıtılmıştır. Bölücü örgütün katlettiği insanlar arasında Yasin Börü de vardır. Hukuk elbette bunlardan hesap sormak durumundadır.” Hiç kimsenin 6-8 Ekim olaylarını mazur gösteremeyeceğini belirten Erdoğan; “6-8 Ekim olayları devlete isyan girişimidir. İsyan girişiminden 10 yıl sonra geç de olsa hakkın yerini bulduğunu görmekten memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

28 Şubat yargılamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat darbesi nedeniyle ceza alan ve daha sonra af edilen generallere ilişkin de şunları söyledi: “Mağdur ve masum ile zalim ve mücrimi olması gereken yerlere koymanın adı adalettir. Adalet millet olarak huzurumuzun güvencesidir. Hak yerini buldu anlayışı ne kadar güçlenirse toplum da kendini o derece güvende hisseder.” Darbe gelenekleri ile de hesaplaştıklarının altını çizen Erdoğan; konuşmasının devamında şöyle konuştu: “Milli iradeyi güçlendirme mücadelemizde ülkemizdeki darbe geleneğiyle de hesaplaştık. 12 ve 28 Şubat'ta darbe yapanlar bağımsız Türk mahkemeleri tarafından cezasız kalmadı. 253 vatandaşımızı şehit edenler gün yüzü göremeyecek. Yurt dışına kaçan FETÖ'cülerin de peşini bırakmayacağız. Son FETÖ'cü hain de yargıya hesap verene kadar enselerinde olacağız.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.