DEDAŞ’a ‘kuyu’ cezası: 400 bin TL tazminat ödeyecek

DEDAŞ’a ‘kuyu’ cezası: 400 bin TL tazminat ödeyecek
 Muhabir
Mardin’de DEDAŞ (Dicle Elekrtik) abonesi olmadığı halde hakkında 2 milyon TL’lik icra takibi başlatılan kadın, açtığı tazminat davasını kazandı. DEDAŞ’ı 400 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti.

AMİDA HABER- Olay 2021 yılında Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde yaşandı. Ev kadını olan ve adına kayıtlı hiçbir arazisi bulunmayan S.Ö. hakkında, DEDAŞ tarafından 2 milyon TL değerinde icra takibi başlatıldı. Hayatı boyunca elektrik aboneliği bulunmayan S.Ö bu icra takiplerine itiraz etti, ayrıca haksız icraların iptali için Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açtı.

dedass.jpg

DEDAŞ’ı tazminata mahkum etti

Kızıltepe 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davada mahkeme S.Ö’nün kaçak elektrik kullandığı iddia edilen kuyuyla hiçbir bağının olmadığını, kuyu sahibinin farklı bir kişi olduğunu tespit etti. Bunun üzerine icra takiplerinin iptaliyle birlikte S.Ö., aleyhine “icra takibi” başlatan DEDAŞ’ı 400 bin TL “kötü niyet tazminatı” ödemeye mahkum etti.

İl müdürü hakkında suç duyurusu

dicle-elektrik11.jpg

Dava devam ederken DEDAŞ Mardin İl Müdürü H. H. tarafından mahkemeye bir yazı gönderildi. Yazıda mağdur S.Ö’nün T.C kimlik numarası, cüzdan seri ve numarası, doğum tarihi, cilt aile seri numarası, nüfusa kayıtlı olduğu il- ilçe ve mahalle ile medeni durumu ile ilgili özel nitelikteki tüm verileri paylaşıldı. Bunun üzerine S.Ö’nün avukatları, DEDAŞ’ın, S.Ö’nün bütün kişisel verilerini bilinmeyen bir şekilde ele geçirmiş olduğu iddiasıyla, verileri mahkemeye kendi imzasıyla sunan İl Müdürü H. H. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yüzlerce mağdur olduğu iddiası

dicle-elektrik.jpg

Suç duyurusunda, özel bilgilerine ulaşılan onlarca mağdur olduğu belirtilerek, DEDAŞ’ın söz konusu kişisel verilere nasıl ulaştığının aydınlatılması istendi. Hakkında suç duyurusunda bulunulan İl Müdürü H.H ile özel bilgilerin ele geçirilmesine yardım eden kişiler hakkında 5237 sayılı TCK’nın 136, 137 ve TCK 43. maddeleri uyarınca 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılması istendi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum