DEDAŞ’dan bir skandal daha: Değişmeyen sayaca iki fatura kesildi

DEDAŞ’dan bir skandal daha: Değişmeyen sayaca iki fatura kesildi
Diyarbakır’da skandal uygulamaları ile gündeme gelen Dicle Elektrik Dağıtım (DEDAŞ)'ın bir vatandaşa 1 ayda iki fatura kestiği iddia edildi. DEDAŞ ise, iddianın doğru olmadığını, sayacın değiştirildiğini bildirdi.

AMİDA HABER- Diyarbakır’ın Ergani İlçesinde yaşayan Mehmet Sıddık Akengin adlı vatandaş, sayacının değişmediği halde, “sayaç değişti” gerekçesiyle DEDAŞ’ın bir ayda iki fatura kestiğini iddia etti.

İki defa ödendi iddiası

Ergani’de yaşayan Mehmet Sıddık Akengin, otomatik ödeme talimatı verdiği elektrik faturasının bir ayda biri 181, diğeri 25.90 lira olmak üzere iki defa ödendiğini fark etti. DEDAŞ’ın müşteri hizmetlerini arayan Akengin’e “sayaç değiştiği için iki fatura kesildi” yanıtı verildi.

'Sayaç değişmedi'

Amida Haber’e konuşan Akengin şunları söyledi: “Sayacı ben değiştirmedim, emin olmak için kapıcıya ve yöneticiye sordum. Onlarda değişmediğini söyledi. Sayaçta değişim yok ancak DEDAŞ iki defa fatura kesti. Kesilen faturaların otomatik ödeme talimatı verildiği için kesintiler yapıldı” dedi.

'Savcılığa başvuracağım'

Bankaya verdiği otomatik ödeme talimatını iptal eden Akengin, Tüketici Hakları Derneği’ne başvuracağını belirterek, Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’na başvuracağını söyledi.

DEDAŞ sayaç değiştirildi

Öte yandan konuyla ilgili görüştüğümüz DEDAŞ yetkilileri ise, iddianın doğru olmadığını, arızalı olan sayacın 12. 10. 2022 tarihinde değiştirildiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.