DEM Parti Sözcüsü Doğan'dan TBMM Başkanı Kurtulmuş'a yanıt

DEM Parti Sözcüsü Doğan'dan TBMM Başkanı Kurtulmuş'a yanıt

Kaynak:Medyacope

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, genel merkezde devam eden Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına ve alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

AMİDA HABER - DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, MYK toplantısı ardından gündeme dair açıklamalarda bulunarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

‘Meclis’in sorunları çözme zemini olması gerekiyor’

senyasar-ailesi-adalet-pankartiyla.jpg

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Emine Şenyaşar’ın Meclis’te “adalet eylemi” yapmasına ilişkin “Meclis’in itibarını zedeleyen bir eylem” sözleri hakkında konuşan Doğan, “Şayet TBMM’nin itibarını gerçekten düşünüyorsanız, ki bizce düşünmeniz gerekir, Meclis’in sorunları çözme zemini olması gerekiyor ama 90’lı yıllardan bugüne kadar Meclis, itibarının üzerine düşen gölgeden kurtulamamıştır. Bugün TBMM bir üyesine sahip çıkamaz halde. Eğer TBMM hâlâ üyesi olan bir milletvekiline sahip çıkabilseydi, Can Atalay ile ilgili bu tartışmaları yapmıyor olacaktık” şeklinde konuştu.

‘DEM Parti belediyeler bütçe açısından iyi durumda değil’

Medyascope muhabiri Berfin Demir’in, DEM Partili belediyelerin SGK borçlarıyla ilgili bir çalışmasının olup olmadığı ve DEM Parti belediyelerinin SGK borçları ne durumda olduğu sorusuna Doğan, “DEM Parti belediyeleri, kayyum sonrası tahribatla uğraşıyor. Bir yandan da bir kayyum tehdidi sürekli canlı bir şekilde tepelerinde tutuluyor. DEM Partili belediyelerin ekonomik olarak durumu ve tabii ki sosyal ve toplumsal olarak da yaratılan tahribata baktığımızda ne kadar merkezi hükümet o kadar yerelde az nefes almak demek olduğunu görüyoruz. Her şeyin bu kadar çok merkezileşmesi ve tek elde toplanması, merkezi bir yerden idare ediliyor olması yerelde de sizin kararları istediğiniz şekilde alamamanıza ve oluşturulan bütçelerin yine merkezi hükümete takılmasına yol açabiliyor. Dolayısıyla DEM Parti belediyelerinin bütçe açısından iyi bir durumda olmadıkları ortada. Demokratik Yerel Yönetimler Kurulumuz da bu konuyla ilgili birtakım çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar olgunlaştığında sizlerle paylaşacağız” yanıtını verdi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.