DEM Parti’den Hatimoğulları’na Yönelik Saldırılara Sert Tepki

DEM Parti’den Hatimoğulları’na Yönelik Saldırılara Sert Tepki

Kaynak:Basın Bülteni

DEM Parti, Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları’na yönelik ırkçı ve cinsiyetçi saldırıları kınayarak, manipülasyonlarla yürütülen linç kampanyasına karşı mücadele edeceğini vurguladı.

AMİDA HABER - Halkların Demokratik Partisi (DEM) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları'na dönük sanal medya hesaplarında yapılan ırkçı ve cinsiyetçi saldırılara dair açıklama saldırıları yaparak kınadı.

said-calisma-2-002.jpg

Açıklamada, Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları’na yönelik son günlerde artan saldırıların ırkçı ve cinsiyetçi söylemlerle yapıldığı ifade edildi. Sosyal medyada Hatimoğulları’nın açıklamalarının bağlamından kopartılarak linç kampanyası başlatıldığı ve bu kampanyanın karanlık bir saldırı dalgasının parçası olduğu vurgulandı.

Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada,

“DEM Parti; halkların ve inançların bir arada yaşamasını amaçlayan, ortak direniş hafızasına dayanan ve ortak mücadeleyle ezilenlerin ve ötekileştirilenlerin eşit, demokratik, özgür bir yaşama kavuşmasını hedefleyen Türkiye ve dünya siyasetinin yegâne partisidir.

“DEM Parti şahsında toplumsal güçlerin ortak mücadelesi hedef alınıyor”

said-calisma-001.jpg

DEM Parti şahsında farklı kimlikler, inançlar ve toplumsal güçlerin ortak mücadelesine yönelik saldırılar son günlerde artmıştır. Bu saldırılar, ırkçı ve cinsiyetçi söylemlerle devam etmektedir. Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları’nın yaptığı açıklamayı bağlamından kopartıp yalan yanlış ifadelerle manipüle ederek sosyal medyada başlatılan bu linç kampanyası ırkçı, karanlık ve alçakça bir saldırı dalgasının parçasıdır.

“Linç Kampanyasının Organizatörleri Biliniyor”

Eş Genel Başkanımızın Arap kimliği üzerinden ırkçı, kadın kimliği üzerinden cinsiyetçi boyutlara ulaşan bu saldırıları kimlerin organize ettiği, sahte hesaplarla gündem yaratarak DEM Parti’nin ortak ve birleşik mücadele vasfını hedef aldığı tarafımızca bilinmektedir. Bu trol hesaplardan servis edilen ırkçı ve cinsiyetçi iftiralarla DEM Parti’ye operasyon çekilmesine asla izin vermeyeceğiz.

said-calisma-1.jpg

“Hatimoğulları Kürt halkı mücadelesiyle omuz omuza “

Partimiz, Kürt siyasal hareketinin uzun yılları bulan mücadele deneyimi ile Türkiye demokrasi ve sosyalist hareketlerinin köklü tecrübelerini miras edinen bir partidir. Ölçümüz Türkiye’nin ezilen halklarına, inançlarına ve işçi sınıfına layık olacak bir dil ve üsluptur. Hatimoğulları da tüm siyasi hayatı boyunca Kürt halkının mücadelesiyle yan yana, omuz omuza durmuştur. Irkçı ve cinsiyetçi iftiralara pabuç bırakmayacağımızı anlamak istemeyenler, direniş tarihimize ve ortak mücadele mirasımıza bakabilir.

“Irkçı ve cinsiyetçi saldırıları kınıyoruz”

tulay.webp

DEM Parti’nin çok bileşenli, kimlikli ve eşitliği esas alan yapısı, her türlü ırkçılığa ve cinsiyetçiliğe karşı aman dilemeden yoluna devam edecektir. Bu bağlamda, Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları’na dönük ırkçı ve cinsiyetçi saldırıları bir kez daha en güçlü şekilde kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.