DEM Partili liderlerden Nasrallah açıklaması

DEM Partili liderlerden Nasrallah açıklaması

Kaynak:Haber Merkezi

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, bugün İsrail saldırısı sonucu hayatını kaybeden Hizbullah lideri Hasan Nasrallah için kınama mesajı yayınladı.

AMİDA HABER - İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlenen hava saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğünü açıklamıştı. Saldırı sonucu hayatını kaybeden Nasrallah için DEM Partili liderlerden kınama açıklaması geldi.

Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın ortak açıklamasında İsrail’in son siber saldırılarına değinildi.

Konuyla ilgili Eş Başkanlardan yapılan yazılı açıklamada, “Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın Beyrut’ta İsrail saldırısı sonucu öldürülmesini kınıyoruz. İsrail’in Lübnan’daki siber saldırılarının ardından Hizbullah komuta kademesini hedef alan son operasyonları bölgesel krizin derinleşmesinden başka bir sonuç doğurmayacaktır. Gazze’de insani krizi derinleştiren, Batı Şeria’ya yerleştirilen çeteler eliyle Filistinlileri göçe zorlayan ve Lübnan’da çok sayıda sivilin katledilmesine neden olan İsrail saldırı dalgasının sona ermesi çağrımızı bir kez daha yineliyoruz.

İsrail ve Filistin halklarının barış içinde birlikte yaşayabileceği bir çözüm temelinde sürdürülebilir bir barış ve Lübnan başta olmak üzere bölge ülkelerinde çatışmaların sona ermesi için tüm bölgesel güçleri inisiyatif almaya ve kendi sorumluluk alanlarındaki krizleri müzakere ve barışçıl yöntemlerle çözerek bölgesel krizlerin çözümünde rol almaya davet ediyoruz.

Uluslararası kamuoyunu, özellikle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini ve diğer ilgili uluslararası kuruluşları İsrail’in saldırganlığının durdurulması için derhal harekete geçmeye çağırıyoruz. İsrail’in sivil halka yönelik saldırılarını sonlandırması, insani yardımın güvenli bir şekilde bölgelere ulaşabilmesi ve uluslararası hukuka aykırı uygulamalara karşı somut adımların atılması gereklidir. Uluslararası toplumun daha güçlü bir duruş sergileyerek bölgedeki çatışmaların çözümüne katkı sağlamasını bekliyoruz.

DEM Parti olarak, kendi coğrafyamızda olduğu gibi, Ortadoğu genelini etkileyen krizlerde de müzakere yolunu savunmaya ve krizlerin çözümüne yönelik girişimlerimizi daha ileriye götürmenin çabası içinde olmaya devam edeceğiz. Bu temelde, tüm Ortadoğu halklarına savaş politikalarına karşı güçlü bir barış mücadelesinde buluşma çağrısı yapıyoruz” denildi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.