DEM Sözcüsü Doğan, Pekin’e sert yüklendi: Savaştan beslenen zavallılarsınız!

DEM Sözcüsü Doğan, Pekin’e sert yüklendi: Savaştan beslenen zavallılarsınız!
 Muhabir
Bir TV programında Kürdistan Yurtseverler Birliği Partisi (YNK)Başkanı Bafil Talabani’ye suikast yapılması çağrısının ardından tepkiler büyüyor.

AMİDA HABER - DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Habertürk’te Eren Eğilmez ile Gerçek Fikir Ne? programında eski asker İsmail Hakkı Pekin’in, Irak Federe Kürdistan Bölgesi’nde faaliyet yürüten ve hükümet ortağı olan YNK’nin başkanı Bafil Talabani hakkında sarf ettiği sözlere tepki gösterdi.

amidahaber-9.jpg

Programda Türkiye ile Irak arasında imzalanan güvenlik anlaşması hakkında konuşan Pekin, "Türkiye'nin Irak ile yaptığı anlaşma çok önemli bir anlaşma. Aynı şeyi bu tarafta da (Suriye) yapmamız gerekiyor. Efendim, Bafil Talabani şunu yapıyormuş. Devre dışı bırakırsın. Yani gerekirse suikast yaparsın" demişti.

‘Bu akılla ülkeyi mahvettiniz’

Pekin’in sözlerine sert tepki veren Doğan ise X’te yaptığı paylaşımda, “Ölümü ve savaşı kutsayan bu dille, tüyler ürperten bu akılla ülkeyi mahvettiniz! Ne ıslah olursunuz ne de iflah! İçeride-dışarıda işlenen siyasi cinayetleri böyle mi planladınız/planlıyorsunuz? Savaştan beslenen zavallılarsınız! Aklınıza ‘kıymet’ verenler Türkiye’nin yakın siyasi tarihine baksınlar; kimler geldi kimler geçti! Açıkca yapılan bu siyasi suikast çağrılarına susanlar, görmezden gelenler de bu ‘devlet geleneğinin’ ortakları olarak hatırlanacaklar!” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum