DEM yeni anayasa sürecine destek verecek mi? Yol temizliği yapılmalı!

DEM yeni anayasa sürecine destek verecek mi? Yol temizliği yapılmalı!

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yeni anayasa tartışmaları ile ilgili, önce bir yol temizliği yapılması gerektiğini söyledi.

AMİDA HABER - DEM Parti’nin Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Mezopotamya Ajansı’na verdiği röportajda, gündemdeki soruları yanıtladı. Seçim sonuçlarını değerlendiren Bakırhan, şunları söyledi:

“Bu dönemin kazananı Üçüncü Yol’un kendisi oldu. Üçüncü Yol; iki bloka da eklemlenmeden halkın, emekçinin ve yoksulun tercihin ortaya koymaktı. Biz de onu yaptık. ‘Kürdistan’da en geniş çevrelerin katılımıyla demokratik yöntemlerle aday belirledik. Batı da Kent Uzlaşısı ile adaylarımızı belirledik. Sadece siyasi partilerle sınırlı olmayan, tüm toplumsal çevrelerle -kadın, ekolojistler, gençler- yani siyasi partileri aşan bir kapsamda adaylarımızı belirledik. Kent Uzlaşısı ile girilen yerlerin hemen hemen tamamında kazanıldı. Dolayısıyla ne sadece tek başına kaybettiren ne de sadece tek başına kendi kazanımını düşünen… Türkiye demokrasisinin de kazanımını önemseyen bir mantıkla hareket edildi. Onun için Üçüncü Yol başarılı oldu. Bu yol ile sadece ‘Kürdistan’da kazanmadık, Türkiye’nin birçok yerinde Kent Uzlaşısı modeli ile birçok belediyede halkların ve ötekilerin iradeleri belediyelere taşındı.”

Yeni anayasa tartışmaları

Yeni anayasa tartışmalarında DEM Parti’nin tavrı ile ilgili de konuşan Bakırhan, “samimi” olan herkes ile konuşmaya hazır olduklarını söyledi. Bakırhan yeni anayasa hazırlıklarına destek olup olmayacakları sorusunu şu şekilde yanıtladı: “Bir yol temizliği yapsınlar. İşte Kobanê Davası ortada duruyor. Bir tweet ile yıllardır eş başkanlarımız, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz cezaevinde tutuluyor. Kayyumcu anlayışın ne kadar yanlış olduğunu bir zahmet kabul etsinler. Cezaevleri siyasi tutsaklar ile dolu. Türkiye’nin bütçesi büyük oranda Kürtlerin demokratik haklarını baskılamak için kullanılıyor. Bir yol temizliği ile bunların ne kadar samimi olup olmadıklarını görelim. Hiç tereddüt etmeyiz biz. Bir yerde sorunun çözümü için bir samimiyet, bir irade, bir sorumluluk sahibi kişi kurum, parti görürsek, biz otururuz.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.