Demirtaş ketılını DEM Parti’ye hediye etti: Siyasete güç katacak!

Demirtaş ketılını DEM Parti’ye hediye etti: Siyasete güç katacak!

Kaynak:Haber Merkezi

2016’dan beri Edirne Cezaevi’nde tutuklu olan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, onunla tweet attığı iddia edilen meşhur kettle’ını DEM Parti Genel Merkezi’ne hediye olarak gönderdi.

AMİDA HABER - 4 Kasım 2016’dan bu yana Edirne Cezaevi’nde tutuklu olan siyasetçi Selahattin Demirtaş, 16 Eylül 2017 tarihinde o zamanki adı Twitter olan X hesabından, kendi hesabından yapılan paylaşımlar gerekçesiyle cezaevindeki odasında arama yapıldığını, çay yaptığı ketılın içinde de 'tweet arandığını' söylemişti.

‘Odada twit bulunamadı’

Demirtaş ketılı ile ilgili şunları söylemişti: “Zaten biliyoruz demeyin çünkü bunu bilmeyenler var Ankara’da. Hesabımdan twit atılınca, cezaevi odamızda rutin dışı twit araması yapıldı. Cezaevi personelini de zan altında bırakan bu trajikomik hükümet aklını çok da yadırgamıyorum artık. Odada twit bulunamadı doğal olarak. Çay için kettle vardı sadece, ondan da twit atılamayacağına kanaat getirildi. Twitter’ın kuşundan bile korkuyorsanız, darı ekmeyin o zaman.”

demirtass.webp

Demirtaş’ın daha sonra paylaşımlarında sık sık kullandığı ketılı mizah konusu olmuştu.

DEM Parti Genel Merkezi’nin sosyal medya hesabı X’den yapılan paylaşımda Demirtaş’ın ketılını hatıra olarak kendilerine hediye ettiği bildirildi.

demirtas-ketil-dm.jpg

‘Demirtaş’ın emektar ketılı Genel Merkezi’mizde’

DEM Parti’nin Demirtaş’ın ketılına ilişkin paylaşımı şu şekilde:

“Sayın Demirtaş'ın emektar ketılı artık Genel Merkezimizde :)

Değerli arkadaşımız, bozulan iki ketılından birini sevgili eşi Başak Hanım’a, diğerini de hatıra olarak Genel Merkezimize hediye etti.

Sembolik anlamı bizim için de kıymetli olan bu hediyeden dolayı Sayın Demirtaş'a çok teşekkür ediyor, yeni ketılının da siyasete güç katacağını umuyor, bekliyoruz.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.