Demirtaş’ın Diyarbakır’a getirilmesi ve perde arkası

Demirtaş’ın Diyarbakır’a getirilmesi ve perde arkası

Tüm Türkiye, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Diyarbakır’a getirilip babasıyla ile görüştürülmesini Amida Haber’den duydu. Peki Demirtaş nasıl getirildi? hastanede nasıl önlemler alındı?. Tüm detaylar haberimizde.

AMİDA HABER- HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş, önceki gün kalp krizi geçirdi. Tahir Demirtaş, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak, ara yoğun bakım ünitesine alındı. Doktorların başarılı çalışması ile Demirtaş’ın değerleri normale döndü, doktorlar, Tahir Demirtaş’ın baypas ameliyatı olmasına karar verdi. Ameliyat öncesi bu durum Selahattin Demirtaş’a iletildi. Demirtaş, Cezaevi yönetimi ile görüşerek babasını ziyaret etmek istediğini iletti. İlgili yerlerden onayın alınmasıyla Demirtaş’ın Diyarbakır’a getirilmesi için özel bir jet ayarlandı.

Koridor boşaltıldı, sadece bir hemşire kaldı

Demirtaş havadayken Diyarbakır Emniyeti Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Yüzlerce Özel Harekat Polisi hastane etrafında konuşlandırıldı. Ara yoğun bakım katındaki tüm sağlık personeli ve temizlik görevlileri çıkartıldı. Tahir Demirtaş’ın olduğu bölüm için özel bir hemşire seçildi. Polis eşi olduğu öğrenilen hemşire dışında odaya kimsenin girmemesi sağlandı. Demirtaş geniş güvenlik önlemleri altında sabaha karşı 04.00’da hastaneye getirildi, babasının bulunduğu kata götürüldü. Burada yaklaşık bir saat babasıyla görüşen Demirtaş tekrar Edirne Cezaevine götürüldü. Bu ziyaretten ne Demirtaşın ailesi ne de avukatlarının haberi olmamıştı.

Tüm Türkiye dün bu yaşananları Amida Haber’den duymuştu.

AK Parti HDP ziyaretinin devamı mı?

Öte yandan sosyal medyada Demirtaş’ın babasını ziyaret etmesi kimine göre AK Parti-HDP açılımında yeni bir perde olarak yorumlandı.

İYİ Partiye yakın haber sitesi ziyareti 'açılım' olarak yorumladı

İyi Partiye yakınlığı ile bilinen Aykırı haber sitesi ‘AKP’nin HDP açılımında yeni perde’ başlığı ile bir haber servis etti. Ak Parti-HDP ziyaretinde olduğu gibi bu ziyaretin de uzun süre konuşulacağı görülüyor. (Özel Haber: İlyas Akengin)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.