Demirtaş’tan Galatasaray Meydanı mesajı

Demirtaş’tan Galatasaray Meydanı mesajı
HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bininci hafta eylemi nedeniyle Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Annelerine özel mesaj gönderdi.

AMİDA HABER – Her hafta cumartesi günü İstanbul’da Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi anneleri, bininci (1000) hafta eyleminde tekrar bir araya geldi. HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu haftaya özel mesaj gönderdi. Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için 1995’ten bugüne kadar aralıksız oturma eylemi yapan ve faillerin cezalandırılmasını isteyen Cumartesi Anneleri, 1000’inci haftada Galatasaray Meydanı’nda toplandı. HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bininci hafta eylemi nedeniyle Cumartesi Anneleri’ne özel mesaj gönderdi. Mesaj Cumartesi Anneleri tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

Demirtaş'ın mesajı şöyle:

cumartesi-anneleri-jpeg1.jpeg

"İçeride de olsak dışarıda da siyasetçiler olarak sizin karşınızda mahcubuz. Halen sizin acılarınızı dindiremediğimiz için mahcubuz. O meydanı size kapatan, sizi gazlayan, coplayan zihniyetten hesap soramadığımız için mahcubuz.”

'Kalbimiz, ruhumuz...'

cumartesi-anneleri.jpeg

“Ant olsun ki bu topraklarda acı çeken tüm annelere; Kürt-Türk tüm insanlarımıza barışı, özgürlüğü armağan etmeden asla durmayacağız. Tıpkı sizin gibi ve size layık olmak için direneceğiz” diyen Demirtaş, mesajın devamında şu ifadeleri kullandı:

“Bininci haftada Galatasaray Meydanı'nda fiziken aranızda olmasak da kalbimiz, ruhumuz sizinledir.

Özgür yarınlarda görüşeceğiz elbette." (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.