Deprem uzmanı Görür uyardı: Eli kulağında

Deprem uzmanı Görür uyardı: Eli kulağında

Kaynak:Kamudanhaber

Deprem uzmanı Görür, Bingöl-Karlıova-Erzincan bölgesinde büyük bir depremin ‘eli kulağında’ olduğu konusunda uyarılarda bulunarak 7.4 büyüklüğünde olabileceğini ve yıkıcı etkiler yaratabileceğini belirtti.

AMİDA HABER - Deprem uzmanı ve yer bilimci olarak bilinen Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl-Karlıova-Erzincan bölgesinde büyük bir depremin ‘eli kulağında’ olduğunu söyledi. Görür, bu bölgedeki depremin en az 7.4 büyüklüğünde olabileceğini ve yıkıcı etkiler yaratabileceğini paylaştı.naci-gorur.jpg

naci-gorur.jpg

Kanal Fırat programına konuk olan Görür, özellikle Erzincan ile Bingöl'ün Karlıova ilçesi arasındaki Yedisu Fayı'nın aktif hale gelebileceğini ve bunun ciddi sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.

Ayrıca programdaki konuşmasında Görür, Bingöl-Göynük arasında da 7 büyüklüğünde bir depremin olma ihtimalinin yüksek olduğunun altını çizdi.

naci-gorur1.jpg

Görür, bölgedeki yetkililere ve halka gerekli önlemleri almaları konusunda çağrıda bulunarak, bu tür büyük depremlerin beklenmesi gerektiğini ve hazırlıklı olunması gerektiğini ifade etti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum