Dicle Elektrik: Yeni bir provokasyon ile karşı karşıyayız

Dicle Elektrik: Yeni bir provokasyon ile karşı karşıyayız
Son dakika: Son iki günde 3 kez açıklama yapan Dicle Elekrtik, Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı İlçelerindeki yangının ardından kurumlarının hedef alındığını iddia etti, “Yeni bir provokasyonla karşı karşıyayız” dedi.

AMİDA HABER- Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinin bazı mahallelerinde çıkan yangın 14 kişinin ölümüne, onlarca kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Yangının çıkış nedeniyle ilgili tartışmalar devam ederken, Dicle Elektrik yaptığı yeni açıklama ile kurumlarının hedef gösterildiğini iddia etti.

bismil.jpg

Dicle Elektrik'ten açıklama

Dicle Elektrik, anız yakımı sonrası çıkan yangının sebebi olarak elektrik tellerini gösteren İ.E isimli kişi hakkında ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymaktan’ suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

Dicle Elektrik konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı, “Oluşan her olumsuz durum karşısında şirketimizi hedef alan bazı çevrelerin yeni bir provokasyonu ile karşı karşıyayız. Anız yakımı sonrası başlayan ve ekiplerimizin ilk tespitlerine göre yangının elektrik hatlarından kaynaklanmadığı belirlendi. Buna rağmen elektrik hattı dahi bulunmayan bir yerde yangının dağıtım hattına ait tellerde çıktığı iddiasını ortaya atarak halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayan İ.E isimli şahıs hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu” ifadelerine yer verildi.

dicle-elektrik.jpeg

‘Bölgede kaçak oranı yüzde 90’

Dicle Elektrik, konu olan yerde Dicle Elektrik’in dağıtım hattının bulunmadığını iddia ederek, “Dicle Elektrik sürdürülebilir enerji dağıtımını gerçekleştirmek için teknoloji odaklı alt yapı ve üst yapı yatırımlarına devam ederken, kaçak elektrik ve zaman zaman bilgi kirliliğiyle de kararlılıkla mücadelesini sürdürüyor. Yer yer kayıp kaçak oranının %90’ları bulduğu bölgede yaşanan her olumsuz durum karşısında Dicle Elektrik’i suçlayan odaklar, Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Köksalan ve kırsal Yazçiçeği mahalleleri ile Mardin Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler kırsal mahallelerinde anız yakımı sonrası çıkan ve can kaybıyla sonuçlanan yangın sonrası provokatif ve gerçek dışı yeni bir iddiayı gündeme sokmaya çalışıyor” ifadelerine yer verildi.

‘Dağıtım hattı yok’

Dicle Elektrik, “İddiaların ardından yangının etkilediği bölgeye giderek detaylı teknik inceleme yaptı. Yapılan incelemede İ.E isimli şahsın sosyal medyada paylaştığı videoda bahsettiği mezarlığın üzerinden elektrik hattının dahi geçmediği saptanarak görüntülendi. Yapılan tespitin ardından Dicle Elektrik avukatları, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlamasıyla Diyarbakır Çınar ilçesi Köksalan köyüne kayıtlı İ.E. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şahıs hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Cumhuriyet savcılığına yapılan suç duyurusunun ardından açıklama yapan Dicle Elektrik yetkilileri, “Oluşan her olumsuz durum karşısında şirketimizi hedef alan bazı çevrelerin yeni bir provokasyonu ile karşı karşıyayız. Anız yakımı sonrası başlayan ve ekiplerimizin ilk tespitlerine göre elektrik hatlarından kaynaklanmadığı belirlenen yangının, elektrik hatlarının tutuşması sonucu meydana geldiği iddiasının bazı çevrelerce dezenformasyon amaçlı ortaya atıldığı belirlenmiştir. Dicle Elektrik’in yanı sıra resmi makamların açıklamalarını da hiçe sayarak bu iddiayı ortaya atan İ.E. isimli şahıs hakkında, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçuna sebebiyet verdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştur” ifadeleri kullanıldı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum