Dicle Nehri kenarındaki çadır kent endişelendiriyor!

Dicle Nehri kenarındaki çadır kent endişelendiriyor!
Diyarbakır’da depremden etkilenenler için Dicle Nehri kenarına kurulan çadır kent ile ilgili endişeler sürüyor.

AMİDA HABER- DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen ile İklim Adalet Koalisyonu çadır kentin nehir kenarına inşa edilmesini eleştirdi. İklim ve Adalet Komisyonu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, nehir kenarındaki çadır kentin depremzedelerin hayatını tehlikeye attığını ifade etti.

İnsanların hayatını tehlikeye atıyorsunuz

Paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: “Diyarbakır’da kurulan çadır kent nehrin kenarına kurarak kalacak yeri olmayan insanların hayatını tehlikeye atıyorsunuz. Nehir kenarında, taşkın alanında, kum ocaklarının olduğu yerde, şehrin dışında, soğuk bölgeye çadır kent kuramazsınız!”

cadir-kent.jpg

Ülsen: Bu karardan derhal geri dönülmeli

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen ise, “Daha önce baraj kapağı arızası sebebiyle birçok yeri su basıldığı herkesçe bilinen Silvan yolu üzerinde, Dicle nehri kıyısında konumlanan ve eski bir bataklık olduğu bilinen yerde çadır kent inşa etmek ne kadar güvenli? Böyle akıl dışı bir planlama nasıl yapılır?. Depremzedelere şehir içinde bulunan çadır kentlerde dahi doğru düzgün yardım yapılmaz, ihtiyaçları giderilmezken şehrin dışında bulunan ve çocuklar için tehlike arz eden bir konuma çadır kent inşa etmek kabul edilemezdir. Bu karardan derhal geri dönülmelidir.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.