Diyarbakır AK Parti’de istifa krizi: Aksi bir şey olursa konuşurum

Diyarbakır AK Parti’de istifa krizi: Aksi bir şey olursa konuşurum

AK Parti Diyarbakır İl Örgütü, Bismil İlçe Başkanı Veysel Yağmur’un istifasını istedi. İl örgütüne rest çeken Yağmur, “Şuan il örgütü bana mobing uyguluyor. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım istifaya zorlandı. Aksi bir şey olursa çıkar konuşurum" dedi.

AMİDA HABER- Seçimlerden sonra kongre sürecine giren AK Parti Diyarbakır’da 7 ilçe başkanını geçtiğimiz hafta “performans düşüklüğünü’ gerekçe gösterip görevden aldı. Bu kapsamda Bağlar, Kayapınar, Ergani, Yenişehir, Lice ve Kocaköy İlçe başkanları, il teşkilatının isteği üzerine istifa etti. AK Parti İl Koordinatörü, 3 yıldır Bismil İlçe Başkanlığını yapan Veysel Yağmur’unda istifasını istedi. Ancak Yağmur istifa talebini kabul etmedi.

'İstifa etmem istendi, kabul etmedim'

Yaşananlara ilişkin Amida Haber’e konuşan Veysel Yağmur, 14 Mayıs seçimlerinde başarı elde ettiklerini belirterek, “Belediye başkan adayı olmam için istifa etmem istendi. Bende bu talebi kabul etmedim. Genel Merkezin kararı olmadan görevi bırakmam. Yıllarımızı bu partiye verdik. Biz dava adamıyız. Bir kişi istiyor diye istifa edecek değilim. Bütün bunları Diyarbakır İl Başkanı yapıyor. Bu il başkanının kişisel egosu ve meselesi. Biz partiliyiz dava adamıyız. Bir adam istemiyor diye bizi kimse harcayamaz. Tayyip Erdoğan’ı sevdiğim için bu davaya girdim. Benim başkanlık yapma gibi bir meselem kalmadı. 22 yıldır partinin içindeyiz. Buradaki amacım davaya zarar veren insanların tavsiyesini sağlamak. Hedef oluyorum, bu dakikadan sonra başkanlık heyecanı kalmadı” dedi.

'Kimsenin şerefi babamın şerefinden büyük değil'

Ak Parti tarihinde bir ilk kez böyle bir durumun yaşandığını kaydeden Yağmur, “Seçimlerden sonra il teşkilatı ve genel merkez, ‘Sen birincisin deyip alkışladılar’. Ne oldu da bir anda istifamı istiyorlar. Ortada hiçbir şey yok. İl örgütü 'istifa et' diyor, milletvekilleri 'istifa etme' diyor. Bir duruş sergiledik, bu saatten sonra taviz vermeyiz. Kimsenin şerefi babamın şerefinden daha büyük değil. Yapılan mobing ve haksızlığı kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

'Aksi bir şey olursa çıkar konuşurum'

Resmiyette başkan olmasına rağmen il örgütünün temayül yoklaması için dün duyuru yaptığını kaydeden Yağmur, "İlçe başkanı varken bunu nasıl yapacaklar. Görevden aldıklarına dair kağıt göstersinler istifa ederim. Aksi takdirde bir şey olursa basının karşınsa çıkar konuşurum” dedi.

'9 arkadaşımız istifa zorlandı'

Tüzüğe aykırı bir durum ile karşı karşıya olduklarını belirten Yağmur, mobing ve yıldırmalara boyun eğmeyeceklerini söyledi. İl örgütünün zorlamasıyla 9 yönetim kurulu üyesinin istifaya zorlandığını belirten Yağmur, “Yönetimimiz 30 kişiden oluşuyor. İl örgütü 9 arkadaşımızı ‘sizi disipline veririz’ diyerek istifaya zorladı. Bu uygulamalar Ak Parti kimliğine zarar veriyor” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum