Diyarbakır Bağlar Eş Başkanı açıkladı: Hiçbiri üyemiz değil!

Diyarbakır Bağlar Eş Başkanı açıkladı: Hiçbiri üyemiz değil!
Diyarbakır’da işten çıkarılan ve Hizmet İş Sendikasına üye bir grup Bağlar Belediyesi önünde oturma eylemi başlattı, çadır kurmak istedi. Belediye Eş Başkanı Leyla Ayaz, belediyede hiçbir Hizmet İş üyesinin bulunmadığını söyledi.

AMİDA HABER- Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partili (DEM Parti) Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Belediyesi önünde işten çıkarılan işçiler, belediye önünde oturma eylemi yaptı, bahçede çadır kurdu. Bahçeye çadır kurulmasına izin vermeyen Belediye personeli ile polisler arasında tartışma çıktı.

‘Hizmet İş sendikasına üye çalışanımız yok’

Yaşanan gerginlik üzerine aralarında DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Bağlar Belediye Başkanı Leyla Ayaz ve çok sayıda partili Bağlar Belediyesi önüne gelerek duruma tepki gösterdi.

baglar1.jpg

'Hiçbiri üyemiz değil'

Destek ziyaretinden dolayı belediye eş başkanlarına teşekkür eden Leyla Ayaz, “Hizmet İş Sendikasının Belediyemizde hiçbir üyesi olmamasına rağmen belediye önünde çadır kurarak halkın iradesini gasp etmek istiyorlar. Bunların hiçbirini kabul etmiyoruz. Belediye başkanları halkın iradesi ile seçildi. AKP döneminde işe alınanların büyük bölümü bankamatik memuru, hiçbir şekilde işe gelmeyen ama ay başında maaşını alan kişiler. Burada yapılan eylemlerin hepsi halkın iradesine kayyım atama girişimleridir. Bunlara müsaade etmeyeceğiz. Sonuna kadar bu halkın iradesine teşekkür ediyorum” dedi.

‘Halkın hakkını savunacağız’

Daha sonra konuşan Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkanı Doğan Hatun ise, “Bir belediyenin 1 yıllık bütçesini 15-20 müteahhidin cebine vermeyeceğiz. 8 yıldır bu belediyenin bütçesinde bulunan 17 ilçemizde altyapı çalışması yürütülmedi, bu parayı biz oraya harcayacağız. Bu halkın diline, kültürüne bir TL yatırım yapılmadı, biz oraya vereceğiz. Evine ekmek götüremeyenlere biz bu parayı vereceğiz. Bu elbette sizin zorunuza gidiyor, zorunuza gitmeye devam edecek. Kamu kurumlarına iş yapamaz hale getiren Diyarbakır Valiliği de bilsin ki kendi parkınıza nasıl çadır kurmuyorsanız bu kurumun önüne de izin vermeyeceksiniz. Eleştirilere kapalı değiliz. Bir suç işlemişsek, mahkemeler vardır. Dilekçesini versin mahkemeye başvursun. Yanlış yapmışsak dönsün. Bu tür provakatif eylemleri sürdürtmeyeceğiz. Meşru hakkımızı kullanacağız. Emniyet görevini yapmazsa, kamu kurumlarının halka hizmet etmesi için gerekirse biz müdahale edeceğiz! Bizler kanımızın son damlasına kadar halkın hakkını savunacağız” diye konuştu.

baglar.jpg

‘Polisin görevi hırsızları korumak mı?’

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya da, belediyelerin kayyımlardan temizlendiğini söyledi.

Bağlar Belediyesi önünde yaşanan oyunun bir tiyatrodan ibaret olduğunu söyleyen Kaya, Buradan Cumhurbaşkanlığı ve İçicileri Bakanlığına sesleniyoruz. Belediyelerimizin bu tür provakatif eylemlerle hedef gösterilmesine izin vermeyeceğiz. Nerede bir hırsız var, nerede bir yolsuzluk var, talancı, rantçı var bayrağın arkasına saklanıyor ve karşısındaki terörist ilan ediyor. Sadece bir AKP’linin akrabası olduğunuz için yada Hüseyin Beyoğlu’nun yakını olduğunuz için evinde yatarak buradan maaş alıyorsunuz. Eşitlik ve hakkaniyeti savunan bir partiyiz. Eş Başkanlarımız asla haksızlığa ve kaynakların talan edilmesini izin vermeyecekler. Bugün Belediye bahçesinde provokasyon gerçekleşti, polis de izledi. Polisin görevi hırsızları korumak mı?. Öz savunmamızı yapacağız, belediyelerimizi koruyacağız ve talana izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.