Diyarbakır Baro Başkanı: İlk gün aileden şüphe duyulsaydı…

Diyarbakır Baro Başkanı: İlk gün aileden şüphe duyulsaydı…
 Muhabir
Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Narin Güran dosyası ile ilgili açıklama yaptı.

AMİDA HABER- Diyarbakır Barosu’nda düzenlenen açıklamada, konuşan Nahit Eren, Narin Güran’ın ölümünün toplumda yarattığı infiale dikkat çekti.

Baro müşteki sıfatıyla başvurdu

nahit.jpg

“Bilgi kirliliğini gidermek için buradayız” diyen Nahit Eren, “Bütün aile bireyleri şüpheli ya da tutuklu oldukları için biz Diyarbakır Barosu olarak dosyaya müşteki sıfatıyla dahil edilme talebinde bulunduk. Biz Narin için adaletin tesisi ve faillerinin hak ettiği cezayı alması için bugün dava dosyasına müşteki olarak başvurduk” dedi. Nahit Eren’in açıklamalarından satır başları şöyle:

‘İlk anda kaçırıldığı’ düşünüldü!

Soruşturma makamları vakanın ihbar edildiği ilk andan itibaren Narin kaçırılmış algısı ile hareket etti. Bu soruşturmanın seyri açısından önemli bir eksikliktir. Ağabey Enes Güran’ın yüzündeki morarma, ısırık izi, aradan geçen zaman gerekçe gösterilerek tespit edilemediği belirtildi. Aynı gün anne şüpheli olarak gözaltına alındı, avukat görevlendirildi, serbest bırakıldı. İlk defa 2 Eylül’de amcanın aracında DNA örneği bulundu. Amca tutuklandı. Sonrasında 8 Eylül’de Narin’in bedeni bulunduktan sonra otopsi işlemleri yapılırken, 23 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Biri imamdı, bir gün gözaltında kaldıktan sonra ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

‘Bacağı kesilmiş olabilir’

nahit1.jpg

Kamuoyunda çok tartışıldı. Bu hususu sizlerle soruşturmaya zarar vermediği için paylaşmak istiyorum. Narin’in kemikleri ile ilgili açıklamalar yapıldı. Bacağının kesildiği ile ilgili konuşuldu. Narin’in eğer TV programlarında üzülerek ifade ediyorum. Nevzat’ın ifadeleri çarşaf çarşaf verildi. Nevzat ifadesinde Narin’in bir bacağının dışarıda kaldığını söylemişti. İp olmadığı için Narin’in çantasındaki ipi keserek, torbaya bağlamaya çalıştığını ifade ediyor. Ama bacağının dışarıda kaldığını ifade ediyor. O bacak kopmuştu doğrudur. Kopan kemik parçalarının üzerinde hiçbir et parçasının olmadığını sizlere açıklamak istiyorum. Bacağın kopma sebebi yine raporla gelecek. Ama Nevzat’ın ifadelerinden ortaya çıkan durum, kopan bölgedeki kemiklerin üzerinde hiçbir et parçasının olmaması, dışarıdan bir canlının naaşa temasını gösteriyor.

Serbest bırakılan 15 yaşından küçük

Dün 22 şüpheli adliyeye sevk edildi. İfadeler alındı, sonra 9 kişi tutuklamaya sevk edildi. 3 kişi adli kontrol, 10 kişi serbest bırakıldı. Tutuklama talebiyle dosyada bulunan bir SSÇ tutuklamaya sevk edildi. Arkadaşlarımızın taleplerine rağmen bu yapılmadı. SSÇ, çocuk şube tarafından ifade işlemlerine tabi tutulup, çocuk savcıları tarafından ifadesinin alınması gerekiyordu.

Salim’in ifadesi için başvurduk

Bu ifadelerden sonra bize göre, amca Salim’in en kısa sürede ifade işlemleri için savcılığa getirilmesi lazım. Bu yönlü talebimizi ilettik. Bu da yeni delillere göre alınacak ifade, soruşturma sürecine katkı sağlayacaktır. Ben bu açıklamayı yapana kadar ifadesi alınmamıştı. Şüpheli sıfatıyla ifadesi alınsaydı, avukat talebi olurdu, bize böyle bir talep iletilmedi. Doğru olan Salim’in yeni durum karşısında bir an önce ifadeye getirilmesidir.

2024/08/25/narin.jpg

Bütün ifadeler birbiri ile çelişiyor

Bu soruşturmanın nihayetinde fail ya da faillerin açığa çıkacağını biliyorum. İnsanların vicdanı bir yere kadar bu sorumluluğu taşır inancındayım. Bir kez daha şunu söyleyeceğim. İlk gün aileden şüphelenilmiş olsa, Narin Güran bulunurdu. Adli Tıp Kurumu’nda 91 adet numune sadece DNA testi için alındı. Çantasında olan eşarp, elifba, terlikleri, tokası, saç tellerinden alınan örneklerden, başkasına ait DNA çıkmadı.

Merak edilen ses kaydı

Söz konusu kişi ve ikinci bir kişi arasında onunda amca olduğu söyleniyor. Ama içerik itibariyle zarar vermemek için söylüyorum. Sorulan soru ve alınan cevap iddia edildiği gibi değil.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.