Diyarbakır bu vicdansızlığı unutmayacak!

Diyarbakır bu vicdansızlığı unutmayacak!

Diyarbakır'da tam bir dram yaşanıyor. Yaşanan depremden sonra yüzlerce bina hasar gördü, binlerce aile evsiz kaldı. Depremzedeler hasarlı evlerinden eşyalarını tahliye ediyor. Kiralık ev fiyatları uçtu. Kentte, bu vicdansız uygulamaya tepki var.

AMİDA HABER- Kahramanmaraş merkezli depremin ardından büyük bir dayanışma örneği sergileyerek kendi yaralarını kısa sürede saran, ardından bölge illerine el uzatan Diyarbakır’da vicdanlara sığmayan gelişmeler yaşanıyor. Deprem sonrası yüzlerce bina hasar gördü, binlerce aile evsiz kaldı. Çadırlarda yaşam mücadelesi veren depremzedeler hasarlı evlerinden eşyalarını tahliye ediyor. Kentte kiralık daire fiyatları uçtu. Daha önce 3 bin TL olan daire fiyatları 8 bin TL’ye kadar çıkınca depremzedeler kiralık ev bulmakta zorlanıyor. Nakliye firmaları da benzer şekilde fiyatları ikiye, üçe katladı.

Diyarbakır’daki STK’lar ayaklandı

Diyarbakır’daki STK’lar vicdanlara sığmayan uygulama karşısında tek ses oldu. Ancak deprem fırsatçılarını açıklamalar durduramadı.

Vatandaşların ev tahliyesi sürüyor

Öte yandan kentte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 304 kişilik 152 ekip sahada hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerin tespit çalışmasından sonra depremzedeler orta, ağır hasarlı ve acil yıkımına karar verilen binalardan ve yapıların altındaki iş yerlerinden eşyalarını tahliye ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.