Diyarbakır Büyükşehir’de ‘promosyon’ değişti

Diyarbakır Büyükşehir’de ‘promosyon’ değişti
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile DİSKİ’de çalışan bin 541 işçinin 28 bin liralık promosyon sözleşmesi iptal edildi. 24 bin liraya Halkbank ile anlaşma sağlandı.

AMİDA HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile DİSKİ’de çalışan bin 541 işçi ile memur için daha önce Yapı Kredi Bankası ile 28 bin liralık ‘promosyon’ anlaşması sağlanmıştı. İşçilerin daha önce maaşlarını aldığı Halkbank’ın 4 bin 500 lira sözleşmeden cayma bedeli talep etmesi üzerine, görüşmeler yeniden başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı görüşmeler sona erdi. Yapıkredi Bankası ile yapılan 28 bin liralık promosyon sözleşmesi iptal edildi. Bunun yerine Halkbankası ile 24 bin liralık sözleşme imzalandı.

‘İşçinin lehine olduğu için imzaladık’

Amida Haber’e konuşan DİSK Genel İş 1 No’lu Şube Başkanı Kamuran Taş, yeni sözleşme işçi ve memur lehine olduğu için kabul ettiklerini söyledi. Yapı Kredi’nin 28 bin liralık anlaşmasının kabulü halinde, her işçinin 4 bin 500 lira cayma bedeli ödeyeceğini belirterek, “Halkbank ile yapılan anlaşma neticesinde, bir kesinti olmaksızın işçi ve memurlar 24 bin promosyon alacak. Görüşmeleri Büyükşehir Belediyesi yaptı, biz gözlemci olarak katıldık. Ama yeni anlaşma işçilerin lehine olduğu için, imza attık” dedi.

Öte yandan, Bağlar Belediyesi’nde 230 işçi ve memura 21, Yenişehir’de 170 çalışana 22 bin, Sur Belediyesi’nde ise 16 bin 400 lira promosyon verileceği öğrenildi.

(Özel Haber: Gönül Morkoç)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.