Diyarbakır Büyükşehir’den işten çıkarma açıklaması: 400 kişi değil

Diyarbakır Büyükşehir’den işten çıkarma açıklaması: 400 kişi değil
Son dakika: Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kapasite dışında işçi alımlarını gerekçe gösterip bazı personelin işine son verdi. Büyükşehir, “400 kişi çıkarılmadı” iddialarını yalanladı.

AMİDA HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kayyım döneminde işe alınan 49 personele, “4 A kapsamındaki sigortalılığınız 2222 diğer nedenler nedeniyle, 04.06.2024 tarihli işten ayrılış bildirimizin işveren tarafından yapılmıştır. Sağlıklı ve güvenlik günler dileriz” mesajı ile iş akdini fesih etti.

belediye.jpg

400 kişi çıkarılmadı

Bazı basın yayın organlarında kayyım döneminde işe alınan 400 kişinin işten çıkarıldıkları belirtildi. Bu haberler üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterinden açıklama geldi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, rakamların gerçeği yansıtmadığı belirtildi, işten çıkarılanların sayısının 400 olmadığı kaydedildi.

aciklama.jpg

Genel Sekreter açıklama yaptı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük imzasıyla yayınlanan açıklamada, “Öncelikle belirtmek isteriz ki 8 yıllık kayyumlar döneminde eş, dost kayırmacılığı ile ihtiyacın çok üstünde sayısız insan işe alınmıştır. Bu alımların önemli kısmının bu kentle ilgisi olmayan kişilerden oluştuğu zaman zaman basına da konu olmuştur. Kuşkusuz kapasite fazlası gerçekleştirilen işe alımlar belediye bütçesine ağır yük olmaktadır” denildi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum