Diyarbakır CHP: AKP'den yer kalmadı, pankart asamadık

Diyarbakır CHP: AKP'den yer kalmadı, pankart asamadık

Diyarbakır seçime günler kala AK Parti bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın afişleri ile donatıldı. CHP’nin ise nerede ise hiçbir yerde pankart ve bayrağı yok. CHP İl Başkanı Abdullah Atik, “Asacak yer bulamadık” dedi.

AMİDA HABER- CHP 14 Mayıs’ta düzenlenen seçimlerde Diyarbakır’da 21 yıl sonra Meclis’e vekil gönderdi. Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’da kent merkezinden yüzde 72 oy aldı. Ümit Özdağ ile imzalanan protokolde yer alan “kayyum” maddesi rahatsızlık yaratsa da Yeşil Sol Parti, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda da Kılıçdaroğlu’na destek kararı aldı.

‘CHP çalışmıyor algısı’

Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 72 oy almasına rağmen, Diyarbakır’da cadde ve sokaklarda sadece AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pankart ve afişleri göze çarpıyor. Kentin neredeyse bütün cadde ve sokaklarında Kürtçe- Türkçe hazırlanmış AK Parti bayrakları ile Erdoğan’ın afişleri yer alıyor. CHP’nin bazı bölgelerde tek tük pankart asması kentte “CHP çalışmıyor” algısına neden oldu.

‘Astık indirildi’

abdullah-atik1.jpg

Amida Haber’e konuşan CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, sokaktaki algının aksine, çalışmalarının tam hız devam ettiğini söyledi. “Seçim çalışmalarımız çok iyi, kazanıyoruz” diyen Atik şunları söyledi: “Biz yer bulamadığımız için pankart ve parti bayraklarımızı asamadık. Sur’da bazı yerlerde bayraklarımızı astık. Ama kent içerisinde yer bulamadık. Bir iki tane astık indirildi.”

Atik, bölge illerinden 14 Mayıs rakamlarının üzerinde bir destek beklediklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.