Diyarbakır DEVA: 4 çocuktan biri okula aç gidiyor

Diyarbakır DEVA: 4 çocuktan biri okula aç gidiyor

DEVA Partisi Diyarbakır İl Gençlik Politikaları Başkanı Yücel Karadaş, öğle yemeğinin okullarda çocuklara ücretsiz verilmesini istedi. Açıklamaya katılanlar boş plastik tabldot taşıyarak, öğrencilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.

AMİDA HABER- Diyarbakır Hazar Park’ta bir araya gelen DEVA Partisi üyeleri, okullarda öğle yemeklerinin ücretsiz verilmesi için açıklama yaptı. İl Gençlik Politikaları Başkanı Yücel Karadaş, 4 çocuktan birinin okula aç gittiğini söyledi. Enflasyon ile birlikte, gıda fiyatlarının arttığına dikkat çeken Karadaş, “Eğitim örgütlerinin en son açıkladıkları veriye göre, ülkemizde her 4 çocuktan biri okula aç gidiyor. Bugün devlet okullarında tek kaşarlı tost 20 liraya satılmaktadır. Öğle yemeği ücreti ise bu yıl yüzde 100 zamla günlük 40 TL’ye çıkmıştır. Öğrenciler artık tost bile alamaz hale gelmiştir. Binlerce anne, çocukların beslenme çantalarına bir şey koyamaz duruma gelmiştir” dedi.

Teklif reddedildi

Karadaş, muhalefet partilerinin okullarda bir öğün ücretsiz yemek verilmesi için sunduğu ek bütçe önerisinin Meclis’te reddedildiğini hatırlatarak, “Çocuklarımızın sağlıklı bir hayat yaşayabilmelerini sağlamak, devletin asli görevidir. Çünkü beslenme; çocukların sağlığının, başarısının ve mutluluğunun ön şartıdır. Yetersiz beslenme çocuklarımızı ve aileleri etkilediği kadar ülkemizin geleceğini de etkilemektedir. Bu nedenle; hiçbir çocuğumuzun sınıfına karnı aç girmemesi tüm çocuklarımızın sağlıklı ve ücretsiz beslenme hakkına sahip olması sosyal devletin sorumluluğudur” dedi.

öte yandan açıklama katılanlar boş plastik tabldot taşıyarak, öğrencilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.