Diyarbakır eş başkanlarından İçişleri Bakanına çağrı: Lütfen müfettiş gönderin

Diyarbakır eş başkanlarından İçişleri Bakanına çağrı: Lütfen müfettiş gönderin
Belediyeye yönelik suçlamalara karşı açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya çağrıda bulundu, “Lütfen müfettiş görevlendirin” dedi.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da, aralarında Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Doğan Hatun, Serra Bucak’ın bulunduğu 14 Belediye eş başkanı, kameralar karşısına geçerek belediyelere yönelik kayyım atama girişimi ve son günlerdeki suçlamalara ilişkin ortak açıklama yaptı.

14 Belediye başkanı adına hazırlanan ortak açıklamayı okuyan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, 31 Mart seçimlerinde Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Diyarbakır’da da halkın kendi adaylarını seçtiğini söyledi.

Diyarbakır’da seçilen herkese amasız saygı duyduklarını belirten Hatun, “Yalnız şunu da bekliyoruz. 81 ilde bütün belediye başkanları halkın iradesiyle seçildiyse herkes şunu bilsin ki bizlerde ve diğer belediye eş başkanlarımız da halkın iradesiyle seçildi. Kimse gökten inmedi. Bir yerden atama memurlar değiliz. Halkın iradesiyle seçilmiş belediye eş başkanları, meclis üyeleriyiz.

Van’a kayyım girişimi

Seçimin ertesi günü Van’da herkesin şahit olduğu bir kayyum atama girişiminde bulunuldu. Halkın iradesi seçimde nasıl tecelli ettiyse yine seçimden sonra da halk kendi iradesine sahip çıktı ve halkın iradesi tekrar tecelli etti.

Tek amacımız hizmet

Halkın iradesiyle seçilen her belediye başkanımızın her meclis üyemizin bir tek görevi vardır. Birinci öncelikli olarak bu halkın vergileriyle belediyeye gelen bütçeyi korumak ve bu korunan bütçenin amasız halkın hizmetine sunmak, bunun takipçisi olmak ve emekçisi olmak. Partimiz de bize bu görevi vermiştir. Başka hiçbir görevimiz yoktur. Sadece ve sadece halka hizmet üretebileceğimiz bir görevdeyiz. Herkes bunu böyle bilsin.

‘Adalet bazıları için geçerli olmamalı’

Bu ülkenin anayasası her bir birey için geçerlidir. Hiçbir birey mahkeme karşısında ceza almadığı sürece masumiyet karinesi gereği suçsuzdur. Hiçbir mahkeme yapılmaksızın belediyemize kayyum atanmasını kınıyorum. İçişleri Bakanı’na buradan çağrıda bulunuyorum. Yaptığınız anayasal bir suçtur, lütfen geri adım atın ve bu suçtan vazgeçin. Adalet diye kurulan kavram sadece bazıları için geçerli değildir, herkes için geçerlidir. Anayasa mahkemeleri sadece bazı insanların hukuk sorunlarını çözmek için geçerli değildir bu ülkede yaşayan herkes geçerlidir ve herkes için adil bir şekilde uygulanmalıdır.

İçişleri Bakanına çağrı

Belediyeler halkın iradesiyle seçilir. Halk kimi istiyorsa tercih eder. Hiçbirimizin buna karşı çıkma lüksü yoktur. Doğalında hiçbir bakanlığın da buraya kayyum atama girişimini doğru bulmuyoruz. Bu halkın iradesine karşı bir saygısızlıktır ve halkı kin ve öfkeden başka hiçbir şeye teşvik etmeyecektir.

7 buçuk yıl boyunca bölgemizdeki ve partimizin almış olduğu neredeyse bütün belediyelere kayyum atandı. Sizden sadece bir şey rica ediyorum. Sayıştay müfettişlerini gönderin, kayyumların ne hizmet yaptığı hepsi belgeleriyle mevcut. Peyder pey bizde ortaya çıkarttıklarımızı kamuoyuna bildiriyoruz.

Kayyum burada hak hukuk tecelli edecek diye bir şey yoktur. Kayyum burada bu halkın hizmetine sunulması gereken bütçeyi sadece ve sadece kendi yandaşlarına ve ithal bürokratlarına üçer beşer maaşla ve bütçesi olan başka kurumlara yapı yapmakla görevlendirilmiş. Yani halkın hiçbir sorunu çözülmemiş. Sadece Diyarbakır’ı örnek göstersek, bin 500’den fazla köyümüz var. 8 yıl boyunca hiçbirinin ne içme suyu ne yolları ne altyapısına bir hizmet götürülmemiş. Bu belediyelerin bütçeleri halk için” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum