Diyarbakır eski belediye başkanından Demirtaş ve Yüksekdağ mesajı: Devlet aklı iman etmelidir!

Diyarbakır eski belediye başkanından Demirtaş ve Yüksekdağ mesajı: Devlet aklı iman etmelidir!
Diyarbakır eski büyükşehir belediye başkanı Osman Baydemir, Kobani Davası’ndan eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’a verilen ağır cezaları eleştirerek dayanışma mesajı paylaştı.

AMİDA HABER - Diyarbakır eski büyükşehir belediye başkanı ve HDP milletvekili Osman Baydemir, Kobani Davası’ndan eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş’ verilen 42 yıl ile Figen Yüksekdağ’a verilen 30 yıl hapis cezasını sert bir şekilde eleştirdi.

baydemirr.jpg

Yurtdışında yaşayan Kürt siyasetçi Osman Baydemir, sosyal medya hesabı X üzerinden Demirtaş ve Yüksekdağ’ın fotoğraflarıyla paylaştığı mesajında verilen cezalarla ilgili, “Türk devletinin Kürd’e düşmanlık politikasından elbette ki adalet beklentim yoktu! Kobanê kumpas davasında “neo İstiklal Mahkemesinin” kararının Kürd halkının özgürlük yürüyüşünde yeni bir okumaya ve ulusal ittifaka kapı açmasını temenni ediyorum.” dedi.

‘Türk devlet aklı iman etmelidir’

Baydemir mesajının devamında, “Türk devlet aklı iman etmelidir ki her zulmü, Kürdistanî fikriyatı kadimleştiriyor. Ve bilinmelidir ki Kürtler, tarih boyunca kendileriyle dayanışma ve mücadele birliği içinde olan dostlarını asla unutmayacaktır.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum