Diyarbakır kayyumu 5 arsayı daha satışa çıkardı

Diyarbakır kayyumu 5 arsayı daha satışa çıkardı
Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin konut imarlı 5 arsayı satışa çıkarmasına tepki gösterdi.

AMİDA HABER- Ergin yaptığı yazılı açıklamada, kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Kayapınar ilçesinde mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan konut imarlı 5 ayrı arsayı, 11 Ocak tarihli 08 sayılı belediye meclisi kararıyla satışa çıkardığını duyurdu. Seçimlere iki ay kala arsa satışının kabul edilemeyeceğini belirten Ergin, “Bu konut alanları toplamı; 97 bin 363 metrekare. İstenen Muhammen bedel; 596.349.416 TL. Yerel ve ulusal basında 16-23 Mart 2023 tarihinde satış için ilan verilmiş. İktidarın eliyle 25265-66-76-77-78 nolu adalar, satışa sunulmuş” dedi.

Konut alanı ve değerli arsa

Satışa sunulan bölgelerin konut alanı ve değerli arsa olduğunu belirten Ergin şunları söyledi: “Seçim döneminde iken bu satış, akla birçok soru getiriyor. Konserlere, festivallere on milyonlarca lira harcayanlar, şehrin sözde tanıtımı için harcama yapanlar, heykeller yapanlar, Sur içinde yeni yapılaşmayla şehrin acılı bölgesini eğlence ve ticaret merkezine dönüştürenler, turizm için her şeyi kabullenen anlayış, bu halkın malı olan arsaların satışı ile neyi amaçlıyor?”

Ergin, resmi kurumların duruma el koyarak ihaleyi iptal etmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.