Diyarbakır Savcılığı facianın detaylı raporunu istedi!

Diyarbakır Savcılığı facianın detaylı raporunu istedi!
Son dakika: Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Çınar ile Mardin’in Mazığıdağı ilçeleri arasında çıkan yangın felaketine ilişkin hazırlanan bilirkişi raporu iade etti, yeni rapor istedi.

AMİDA HABER- Diyarbakır ile Mardin sınırlarında 15 kişinin yanarak can verdiği olayla ilgili yürütülen soruşturmada son dakika gelişmesi yaşandı. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile başlatılan soruşturma kapsamında bilirkişi rapor hazırlamıştı. Hazırlanan raporu yetersiz bulan Savcılık bilirkişiden kapsayıcı rapor düzenlemesi için süre verdi. Bilirkişi heyeti yeni rapor hazırlamak için çalışmalarına başladı.

Barodan rapor açıklaması

mardin-001.jpg

Bu arada Diyarbakır Barosu, soruşturmayı yürüten savcı ile görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, “Baro Başkanımız ve Başkan Yardımcımız, Diyarbakır-Mardin arasında meydana gelen yangın faciasına ilişkin soruşturmayı yürüten Çınar Cumhuriyet Başsavcılığında, soruşturma savcıları ile soruşturmanın seyri konusunda bugün bir görüşme gerçekleştirmiştir.

Daha detaylı rapor istendi

baroo.jpg

Soruşturma kapsamında kamuoyuna da yansıdığı üzere dosyaya ön raporun geldiği ancak savcılıkça bilirkişilerden teknik açıdan daha detaylı yeni bir rapor talebinde bulunulduğu, başta itfaiye raporu olmak üzere ilgili kamu kurumları ile yapılan yazışmaların da cevaplarının beklenildiği bilgisi alınmıştır. Soruşturma savcıları ile yapılan görüşmeden sonra, Köksalan ve Yazçiçeği köylerinde yaşamını yitiren yurttaşlarımızın ailelerine taziye ziyaretinde bulunulmuş ve soruşturmanın seyri hakkında bilgiler paylaşılmıştır. Diyarbakır Barosu olarak hukuku süreci yakinen takip ettiğimizi kamuoyuyla bir kez daha paylaşırız” ifadelerine yer verildi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.