Diyarbakır seferber oldu: 207 bin kişiye yemek

Diyarbakır seferber oldu: 207 bin kişiye yemek

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7’lik depremden etkilenen iller arasında bulunan Diyarbakır’da, kurumların başlatmış olduğu seferberlik sürüyor. Merkez Kayapınar İlçe Belediyesi hem kent içinde, hem de deprem bölgesine önemli destek sağladı.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da 325 binaya ağır hasar veren, 300’den fazla kişinin ölümüne neden olan depremin etkileri sürüyor. Depremde, önce kendi yarasını saran Diyarbakır daha sonra çevre iller için seferber oldu. Bu kurumlardan biri de Kayapınar Belediyesi. Merkez Kayapınar İlçe Belediyesi, felaketin yaşandığı bölgelere 5 tır ihtiyaç ve yaşam malzemesi, iş makinesi ve personel desteği verdi. Belediye kent merkezindeki geçici barınma merkezinde kalan 207 bin 48 vatandaşa da sıcak yemek desteğini sürdürüyor. Belediye ayrıca, AFAD'ın yönlendirmeleri doğrultusunda arama kurtarma ve yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

207 bin kişiye yemek

kayapinar2.jpg

Depremden etkilenen vatandaşların barınma ve yemek ihtiyaçlarını gideren belediye ardından İlçe merkezindeki Cami, Kuran Kursu, Okullar, Belediyeye ait Bilgi evleri Bilgi Akademileri, Okuma salonları, Aile Destek Merkezleri ve Kültür merkezlerinde 207 bin 48 vatandaşa barınma hizmeti verdi. 161 geçici barınma merkezinde 951 personelle 666 bin sıcak yemek ile 761 bin çorba ikramında bulundu. Kayapınar Belediyesi, vatandaşların mağdur olmaması için yeme ve içme hizmeti vermeye devam ediyor.

Deprem bölgesine ihtiyaç malzemesi

Kayapınar Belediyesi, Diyarbakır Valiliği ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde yürütülen yardım çalışmalarına destek amacıyla Deprem felaketinin vurduğu illere 5 tır ihtiyaç malzemesi yolladı. Battaniye, ıslak mendil, jeneratör, atkı, çorap, su, bot, bere, eldiven, kullanılmamış kıyafet, gıda ve kişisel hijyen malzemelerinin bulunduğu ihtiyaç ve yaşam kolileri Malatya, Adıyaman ve Gaziantep’e gönderildi.

Kahramanmaraş ve Adıyaman’a iş makinesi desteği

kayapinar.jpg

Deprem felaketinin ardından Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Arif Karaman’ın talimatı ile depremden etkilenen Kahramanmaraş ve Adıyaman gönderilen 12 iş makinesi, 15 personel ve 12 kişilik arama kurtarma ekibi, enkaz kaldırma ile arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Diyarbakır’da bulunan 12 kişilik Kayapınar Belediyesi Arama-Kurtarma ekibi de, Diyarbakır’daki yıkılan binalarda kurtarma çalışmalarına canla başla devam ediyor. Ekibin yer aldığı arama kurtarma çalışmalarında enkazdan çok sayıda vatandaş sağ olarak kurtarıldı.

Çocuklara psikolojik destek

Kayapınar Belediyesi ayrıca barınma merkezlerinde kalan çocuklara yönelik psikososyal destek sağladı.

İhtiyaç halinde desteklerimiz sürecek

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Arif Karaman, depremzedeler için başlattıkları yardım kampanyasının ardından arama-kurtarma ve yardım çalışmalarına destek olduklarını söyledi.

Karaman şöyle devam etti, “Acil Durum Afet ekiplerimiz, iş makineleri ve araç gereçleriyle deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına dâhil oldu. İhtiyaç olması halinde de personel ve ekipman desteğini sürdüreceğiz. Depremin açtığı yarayı hep birlikte saracağız. Ülkemize, milletimize geçmiş olsun. Kayapınar Belediyesi olarak Adıyaman’a iş makinesi ve arama-kurtarma ekiplerimizi gönderdik. Göçük altında kalan vatandaşlarımızın sağ olarak çıkarılması en büyük temennimiz. Deprem bölgesine yardım eli uzatmak için ilgili müdürlüklerimiz de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.