Diyarbakır sokaklarını çöp kokusu sardı!

Diyarbakır sokaklarını çöp kokusu sardı!
 Muhabir
Diyarbakır’da artan hava sıcaklıkları, kentteki çöp kokusu sorununu daha da belirgin hale getirdi. Özellikle tarihi Sur İlçesi’ndeki işlek caddelerde bulunan çöp konteynerinden yayılan kötü koku rahatsızlık yaratan bir durum haline geldi.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da yaz aylarının getirdiği aşırı sıcaklıklar, şehirde yaşayanlar için çeşitli zorlukları da beraberinde getiriyor. Bu sorunlardan biri de artan çöp kokusu. Hava sıcaklıklarının 44 derecenin üzerine çıktığı bugünlerde, çöp konteynerlerinde biriken atıklar ve çöpler hızla bozuluyor ve yoğun bir koku yayarak çevreyi olumsuz etkiliyor.

Sağlık açısından risk oluşturuyor

copler.jpg

Kentin birçok işlek caddelerdeki kaldırım kenarlarında bulunan büyük çöp konteyneri yoğun koku yayıyor. Kötü kokular, hem dışarıda vakit geçirenlerin hem de iş yerlerinde çalışanların konforunu bozuyor. Sıcak hava ile birlikte hızla artan koku, sağlık açısından da risk oluşturuyor.

Gelişi güzel bırakılan çöpler kokuya neden oluyor

sokaklar1.jpg

Belediyelere çağrıda bulunan çevre sakinleri ve esnaflar, özellikle yaz aylarında cadde ve sokaklara gelişi güzel bırakılan çöplerin kokuya neden olduğunu söyleyerek, tedbir alınmasını istedi.

Eş Başkanlar uyardı

2024/04/08/serra-bucak-dogan-hatun.jpg

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ile Doğan Hatun geçtiğimiz gün parklarda yaptığı ziyaretler sırasında temizlik sorununa dikkat çekmiştiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum