Diyarbakır Tanıtım Günleri için Belediyeler kesenin ağzını açtı!

Diyarbakır Tanıtım Günleri için Belediyeler kesenin ağzını açtı!
İstanbul Yenikapı’da düzenlenen “Diyarbakır Tanıtım Günleri” için Büyükşehir dahil, belediyelerin 1 milyon liraya yakın para harcadığı iddia edildi.

AMİDA HABER- Diyarbakır Dernekleri Federasyonu’nun (DİYARDEF) düzenlediği “Diyarbakır Tanıtım Günleri” İstanbul’da başladı. Etkinlik, 6 Kasım’a kadar sürecek. İstanbul’da düzenlenen etkinlik, Diyarbakır’da tartışma yarattı.

14 belediye bütçe ayırdı

İddialara göre, Diyarbakır Tanıtım Günleri için, Diyarbakır merkez ilçeden 3, diğer İlçelerden de 10 belediyeden toplam 1 milyon lira derneğe ödeme yaptığı belirtildi. Derneğin, bir milyon lirayı “yer/ stant parası” adı altında aldığı iddia edildi.

Sivil toplum örgütleri katılmadı

diyarbakir-tanitma-2.jpg

İddialara göre, fuar için her belediyenin en az üç personel gönderdi, personellerin uçak, yemek içme ve konaklama ücretlerini de belediye karşıladı. Fuara Diyarbakır’dan hiçbir sivil toplum örgütü ve kurumun katılmaması da dikkat çekti.

Vali Su ve Ak Parti il başkanı katıldı

Tanıtım günleri etkinliğine Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, sanatçı Bedri Ayseli ile DİYARDEF Başkanı İbrahim Yalçıntepe katıldı.

Başka illerin ürünleri tanıtılmıştı

Bu arada daha önce Ankara’da düzenlenen “Diyarbakır Tanıtım Günleri”nde başka illere ait ürünlerin tanıtılması, tartışmalara neden olmuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.