Diyarbakır Ulu Cami imamı Dicle’de hoca oldu

Diyarbakır Ulu Cami imamı Dicle’de hoca oldu
Diyarbakır Sur’da bulunan tarihi Ulu Cami’de uzun yıllar imamlık yapan Osman Yağmur Dicle Üniversitesinde hoca oldu.

Cuma hutbelerinde verdiği çarpıcı tespitlerle bilinen Diyarbakır Ulu Cami İmamı Osman Yağmur Dicle Üniversitesine Öğretim üyesi olarak atandı.

Yağmur’a ziyaret

Diyanet Sen Şube Başkanı Ömer Evsen, öğretim üyesi olarak atanan Yağmur’u ziyaret etti. Evsen şu paylaşımı yaptı, “Diyarbakır Ulu Cami İmamı iken Dicle Üniversitesine Öğretim üyesi olarak atanan Dr Osman Yağmur hocamıza hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. İlgi ve misafirperverlikleri için teşekkür ederiz, hayırlı ve mübarek olsun” ifadelerini kullandı.

Çarpıcı tespitlerde bulunuyordu

Bu arada eski Ulu Cami İmamı Osman Yağmur, cuma hutbelerinde Diyarbakır özelinde gündeme dair çarpıcı tespit ve değerlendirmelerde bulunuyordu.

Osman Yağmur Kimdir?

Diyarbakırlı olan Osman Yağmur, Mısır Kahire El-Ezher Üniversitesi Hadis bölümü ve Dicle Üniversitesi İlahiyat fakültesi mezunudur. Diyarbakır Ulu Camii Baş İmam Hatip'i olan Dr. Osman Yağmur, Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis anabilim dalına Dr. Öğretim üyesi olarak göreve başladı.

Diyarbakır Ulu Cami’nin tarihi nedir?

Diyarbakır'da bulunan Ulu Camii, Anadolu'nun en eski tarihi değerlerinden birisidir. Ulu Cami, İslam alemi tarafından 5. Harem-i Şerifi olarak kabul edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.