Diyarbakır’a 3 yeni mahalle: Azadî, Kemal Korkut, Amida…

Diyarbakır’a 3 yeni mahalle: Azadî, Kemal Korkut, Amida…
 Muhabir
Diyarbakır’da nüfus yoğunluğundan dolayı 3’e bölünecek Bağcılar Mahallesi’nin bir bölümüne 2017 yılı Newroz kutlamalarında öldürülen Kemal Kurkut’un adı verilecek.

AMİDA HABER- Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Belediyesi Meclisi, nüfusu 8 ilden büyük olması ve 151 bin 459 nüfusuyla bilinen Bağcılar Mahallesi için önemli bir karara imza attı. Ağustos ayında toplanan belediye meclisi, hizmetlerin daha iyi ve hızlı yapılabilmesi için Bağcılar Mahallesini dört ayrı mahalleye bölme kararı aldı.

bagcilar.jpg

Kemal Korkut, Azadi, Amida…

Belediye meclisinin aldığı kararda mahallelere Bağcılar, Amida, Kemal Korkut ve Azadî isimleri verildi. Belediye meclisinin aldığı karara ilişkin Amida Haber’e konuşan Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Siraç Çelik, nüfus yoğunluğu nedeniyle hizmetlerin sağlıklı yapılamadığını söyledi.

Meclis kararı Valilik’te

meclis.jpg

Çelik şöyle konuştu, “Mahalle nüfusunun çok fazla olması hizmeti aksatıyordu. Meclisimiz Bağcılar Mahallesi’ne daha sağlıklı hizmet yapılması için böyle bir karar aldık. Kararımızı Büyükşehir'e gönderdik. Valilik onaylarsa söz konusu mahalleler bölünecek” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.