Diyarbakır’da 35 milyonluk yatırım çürümeye terk edildi!

Diyarbakır’da 35 milyonluk yatırım çürümeye terk edildi!
Diyarbakır’da, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesinin kaynakları ile yapılan 35 milyonluk yatırım çürümeye terk edildi.

AMİDA HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında 3 yıl önce imzalanan yatırım protokolü kapsamında bölgedeki gençlere hizmet edecek olan “Selahattin Eyyubi Uyanış Gençlik Kampı” çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı.

Yapı çürümeye terk edildi

dicle1.jpg

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığınca hazırlanan proje kapsamında Dicle ilçesindeki Kralkızı Baraj Gölü kıyısında Devlet Su İşlerine ait tek katlı 17 lojmanının bulunduğu 180 dönümlük alanda mevcut yapılar yatakhane ve idari binalara dönüştürüldü. Engelli gençlerin tüm etkinliklere kolayca erişebileceği ve birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Selahattin Eyyubi Uyanış Gençlik Kampı’nda gençlerin eğlenceli vakit geçireceği paintball, okçuluk, macera ve yürüyüş parkurları yapıldı.

Kamp için 35 milyon 208 bin 566,34 TL harcandı

dicle.jpg

Alanda 860 metrekare yemekhane, 546 metrekare çok amaçlı salon, mescit, atölyeler, zip-line, havuz, botanik bahçe ve amfi tiyatro için de inşa çalışmaları yapıldı. Kamp için toplamda 35 milyon lira harcanırken, bugüne kadar kampta hiçbir etkinlik yapılmadı. Milyonluk yatırım çürümeye terk edildi.

Orman İşletmeye devredildi

dicle3.jpg

Dönemin Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye kayyımı Münir Karaloğlu, gençlik kampının yapıldığı alanı yerinde incelemiş ve burada yaptığı konuşmada Selahattin Eyyubi Uyanış Gençlik Kampı projesinin kaynağının yüzde 75’inin Gençlik ve Spor Bakanlığı, yüzde 25’inin de Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını belirtmişti.

İlçedeki Selahaddin Eyyubi Uyanış Gençlik Kampının seçimlerden önce, Orman İşletme Müdürlüğü’ne devredildiği öğrenildi. (Haber: Hasan Kösen)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.