Diyarbakır’da 4 bin 500 kasap, hacca gitmek için sınava girdi

Diyarbakır’da 4 bin 500 kasap, hacca gitmek için sınava girdi

Diyarbakır’da hacca kasap olarak gitmek isteyen 4 bin 500 kişi uygulamalı eğitimden geçti. 3 aşamalı sınava tabi tutulan adaylar halter kaldırdı, kurban kesme ve deri yüzme konularında uygulamalı sınava tabi tutuldu.

AMİDA HABER- Yaklaşan Kurban bayramı öncesi hacca kasap olarak gitmek isteyen 4 bin 500 kişi Diyarbakır’da uygulamalı eğitimden geçti. İslam Kalkınma Bankası tarafından Diyarbakır’ın Sur İlçesi tarihi on gözlü köprü yakınlarında düzenlenen uygulamalı eğitime katılanlar yanlarında getirdikleri bıçaklarıyla kurbana eziyet etmeden kesmek için birbirleriyle mücadelede bulundu.

Diyarbakır Kasaplar Odası Başkanı Hacı Atlı’nın sorumluluğunda gerçekleşen eğitimde adaylar uygulamalı şekilde hayvan kesimi eğitimi aldı. Önümüzdeki süreçte kasap ve kasap adayları teste tabi tutulacak.

İlk sınav Diyarbakır’da yapıldı

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Kasaplar Odası Başkanı Hacı Atlı, kentte 4 bin 500 kişinin kasap olarak kutsal topraklara gitmek için başvurduğunu belirterek, “Bu sınavla gerçek kasapları belirleyeceğiz. Kurbanı güzel kesen ve derisine zarar vermeyenleri belirleyerek görevlendireceğiz. İlk sınav Diyarbakır’da yapıldı. Türkiye genelinde yaklaşık 4 bin 500 kişi kasap olarak hacca gidecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.