Diyarbakır’da ‘barış yemeği’: Vali ve Belediye başkanları katılmadı!

Diyarbakır’da ‘barış yemeği’: Vali ve Belediye başkanları katılmadı!
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde 9 kişinin hayatına mal olan husumetin sonlandırılması için düzenlenen “barış yemeğine” belediye eş başkanları ile vali katılmadı.

AMİDA HABER- Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’ne bağlı Serçeler Köyü’nde geçen yılın Haziran ayında meydana gelen arazi kavgasında Taş ve Alyamaç ailelerinden 9 kişi öldürülmüştü. Bismil Kanaat Önderleri Derneği’nin iki aileyi barıştırmak için ilçedeki bir düğün salonunda düzenlediği yemeğe, yüzlerce kişi katıldı. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, DEVA Partisi Genel Başkan Danışmanı Ali İhsan Merdanoğlu ile din adamları katıldı.

bismil.jpg

Vali ve DEM Partili Eş Başkanlar katılmadı

Törene davetli olduğu halde Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, katılmadı. Ayrıca DEM Partili Bismil Belediye Eş Başkanları Mizgin Ekin ile Güven Tanrıkulu’nun da törene katılmaması dikkat çekti.

bismil2.jpg

Aileler barıştı

Yaklaşık bir yıldır devam eden Taş ve Alyamaç aileleri arasındaki husumet, aile ileri gelenlerinin Kuran-ı Kerim’in altından geçerek, yemin etmesi ile sona erdi.

6 firari teslim edildi

bismil3.jpg

Olaydan sonra firari olan 6 kişi, barış yemeğinden önce yetkili makamlara giderek teslim oldu.

Haber: Hozan Adar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.