Diyarbakır’da bin 325 sondaj kuyusu yenileniyor

Diyarbakır’da bin 325 sondaj kuyusu yenileniyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, kent genelinde kesintisiz ve sağlıklı su temini için bin 325 sondaj kuyusun yenileceğini duyurdu.

AMİDA HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, kent genelinde bin 325 sondaj kuyusunun sorunsuz çalışması için gerekli bakım ve onarım çalışmalarını başlattı.

462 sondaj kuyusunun arızası giderildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre; “Son bir ayda kent genelinde, özellikle kırsal mahallelerde 123 mekaniksel ve 339 elektriksel arıza olmak üzere toplamda 462 sondaj kuyusunun arızası giderilerek aktif hale getirildi.

34 dalgıç pompa montajı yapıldı

diski.jpg

Son bir ayda kırsal mahallelerde, sondaj kuyularında 34 dalgıç pompa, iş makinesi ile kuyulardan çıkarılıp tamir edildikten sonra tekrar montajı yapıldı.”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Dicle ilçesinin kesintisiz ve sağlıklı suya kavuşması için şebeke hatlarını yeniliyor.

Dicle’de terfi hattı çalışmaları

Dicle ilçesinde çalışmalarını yürüten Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi(DİSKİ) ekipleri, merkez mahallelerde içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan terfi hattında sık sık patlak oluştuğunu ve patlaklara müdahale edilirken yurttaşlara su arzında kesinti yaşandığını belirledi.

Arızalardan kaynaklı su kesintileri son buldu

Mevcut içme suyu terfi hattında ekonomik ömrü tamamlanan kısımlar, ekiplerce yürütülen çalışmayla yenilendi. Çalışmanın tamamlanması ile birlikte Dicle ilçesi merkez mahallelerinde arızalardan kaynaklı su kesintileri son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum