Diyarbakır’da binlerce kişi istihdam ediliyor: Yollar köstebek yuvası

Diyarbakır’da binlerce kişi istihdam ediliyor: Yollar köstebek yuvası
Diyarbakır’da yaklaşık 15 yıl önce kurulan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’ne giden yolun asfaltlanmaması hem işletme sahiplerini hem köylüleri mağdur ediyor.

AMİDA HABER- Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, yaklaşık 15 yıl önce bin 860 dönüm alan üzerinde kurulan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) açılan işletme sayısı 73’e yükseldi.

osb2.jpg

Yaklaşık bin kişinin istihdam edildiği Besi Organize Sanayi Bölgesine giden yolun asfaltlanmaması mahalli sakinleri ve işletme sahiplerinin tepkisine neden oldu. Çıkan toz nedeniyle mahalle sakinleri yolu taşlarla araç trafiğine kapatırken, işletme sahipleri ise giriş çıkışlarda sorun yaşadığını belirterek, yetkilileri göreve davet etti.

Amida Haber’e konuşan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi yetkilileri, yol sorununun çözümü için belediye görevlileri ile görüştüklerini söyledi.

osb.jpg

'Belediye ile görüştük, çalışmalar başlıyor'

Yetkili, “Geçtiğimiz aylarda yolun yarısı yapıldı ancak yarısındaki çalışmalar yarım kaldı. İşletme sahiplerimiz giriş çıkışlarda sorun yaşıyor. Özellikle arpa ve saman mevsimi olduğu için günde 50-100 kamyon işletmeye giriş çıkış yapıyor. Kurban bayramında bu sayı daha da artacak. Yol bozuk olunca birçok kamyoncu gelmek istemiyor. Ancak görüşme yapıldı. Yakın zamanda belediye ekipleri çalışmaya başlayacak” dedi.

Öte yandan bazı köylülerde toz çıkmaması için yolu taşlarla kapattıkları görüldü.

Haber: Hasan Kösen

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.