Diyarbakır’da depremzedeler için ücretsiz çadır üretimi

Diyarbakır’da depremzedeler için ücretsiz çadır üretimi
Diyarbakır’ı vuran depremin ardından tüm kurumların başlattığı seferberlik sürüyor. Bu kapsamda Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’de, deprem bölgelerine ücretsiz çadır üretimi başladı.

AMİDA HABER- Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği illerden biri olan Diyarbakır’da, depremde mağdur olan vatandaşların yaralarını sarmak için seferber olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’de kolları sıvadı. OSB, bu üretimi ücretsiz olarak sağlarken, Kahramanmaraş başta olmak üzere Adıyaman gibi çevre illere gönderdi. Hazırlanan çadırlar 18 metrekare olarak tasarlanırken içerisinde yaklaşık olarak 10 kişi barınabiliyor.

Çalışmalar devam ediyor

Çalışmalar hakkında bilgi veren OSB Başkanı Mustafa Fidan, Diyarbakır’ın önce kendi yarasını sardığını, ardından bölge illeri için seferber olduğunu belirterek, “Bizde bu kapsamda depremde büyük hasar alan Adıyaman ve Kahramanmaraş’a çadır göndermek için çalışmalara başladık. Ürettiğimiz çadırları deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde ulaştırıyoruz.” dedi.

mustafa-fidan1.jpg

Üretim tamamen ücretsiz

Fidan sözlerini şöyle tamamladı, “Yaptığımız çadırlar AFAD’ın verdiği çadırlar kadar değil ancak soğukta dışarıda durmaktansa çadırın içinde olmak daha iyidir diye düşündük. Çadırlara devam edecek miyiz bilmiyoruz ancak elimizden geldiği kadar yapmaya çalışacağız. Devletimiz de bu konuda fazlasıyla iyi çalışarak çadır yetiştirdi, her bölgeye çadır kentler kuruyor. Bizlerde ufakta olsa yardım etmek amacıyla bir şeyler yaparak yetişmeye çalıştık. Çadırlarımız 18 metrekare olarak değişiyor, içerisinde rahatlıkla 9 veya 10 kişi barınabiliyor. Hatta gönderdiğimiz yerlerden bize fotoğraflarda geliyor içerisine minder yerleştirip yaşıyorlar. Beni ise en çok duygulandıran şeyse bir çocuğun çadırın içerisine uzanmış yüzünde sıcak bir tebessüm olmasıydı. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi olarak tamamen ücretsiz yapıyoruz. Burada çadırları kendimiz diktiriyoruz, çelik iskeletini burada yapıyoruz. Montajını da yaptıktan sonra çevre illere gönderiyoruz. Özellikle de Adıyaman ve Kahramanmaraş’a çok sayıda çadır gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.