Diyarbakır’da Fetih yürüyüşü: İslam burada parladı

Diyarbakır’da Fetih yürüyüşü: İslam burada parladı
HÜDA PAR öncülüğünde, Diyarbakır Fethi’nin 1385’inci yılı nedeniyle yürüyüş düzenlendi.

AMİDA HABER- HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları, "Yolumuz Fetih Yolu" yürüyüşü kapsamında binlerce kişi, merkez Yenişehir ilçesi Selahaddin-i Eyyubi Camii'nden Merkez Sur ilçesinde bulunan Hazreti Süleyman Camii yerleşkesine yürüyüş düzenledi. Yürüyüşün ardından program, Hazreti Süleyman Camii Yerleşkesi’nde devam etti.

fetih1.jpg

Yürüyüş sonrası Kur'an-ı Kerim tilaveti

Mehmet Emin Yılmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, şiir dinletisi ve Özlem Ajans sanatçılarının ezgilerini seslendirilmesiyle sürdü.

'İslam bu topraklarda parladı'

fetih.jpg

Programda konuşan HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Nasrullah Demir, "1385 yıldır, şu an havasını teneffüs ettiğimiz, ayak bastığımız bu topraklar, İslam’ın hayat veren, maneviyat yüklü atmosferi ile dolup taşmış ve kıyamete kadar da bu manevi atmosfer bu diyarlara oksijen olmaya, hayat vermeye devam edecektir inşallah. Ashabın ektiği iman tohumları ilk günden beri bu beldede kök saldı, filizlendi ve meyvesini vererek bu diyarın iman bahçesine dönüşmesine vesile olmuştur. Evet! Bu diyarlar Bizans'ın zulmü altındayken, zalimler! Mazlumları, mahrumları ezerken, esaret bu beldede kol gezerken, vicdanlar yitirilmiş ve karanlık her yeri sarmışken İslam’ın güneşi şu gördüğünüz surlarda parlamış ve bu diyarı aydınlatmıştır. İşte o beklenen, o özlenen İslam güneşi artık bir daha batmamak üzere 639 yılında bu diyarda doğmuştu” ifadelerini kullandı.

Program Molla Abdulhakim Avut'un yaptığı dua ile sona erdi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.