Diyarbakır’da ikinci kent lokantası açılacak: Yeri belli oldu

Diyarbakır’da ikinci kent lokantası açılacak: Yeri belli oldu
 Muhabir
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, ikinci kent lokantası için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

AMİDA HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak yerel yayın yapan Veng Radyo’ya katıldı, belediyenin çalışmalarını ve projeleri hakkında konuştu. Bucak, OHAL kapsamında işten çıkarılan personeller, toplu ulaşım, hasta ve hasta yakınları için açılan misafirhanenin kapatılması, ikinci kent lokantası, otogar ve Newroz Parkı’nın piknik alanına dönüştürülmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

serra2.jpg

Bucak’ın açıklamalarından satır başları söyle:

8 yıl önce pek çok belediye çalışanı haksız hukuksuz bir şekilde OHAL genelgesiyle işten atıldılar. Bu arkadaşlarımızın çoğu uzun süre işsiz kaldılar. Birçoğu davayı kazanmasına rağmen kayyımlar bunları almadı. Biz evet bu sözü verdik ve almaya başladık. Büyükşehir Belediyesi’nde 350 yakın arkadaşımızı yeniden işe aldık.

DİSKİ’de süreç uzun sürdü

serra-bucak-dogan-hatun-2.jpeg

DİSKİ’de işlemler biraz uzun sürdü. Öncelik biraz hizmet binası olduğu için bu yönlü belki bir eksiklik yaşanmış olabilir. DİSKİ önemli bir irademiz. DİSKİ’nin yapılanma süreci bizden daha uzun sürdü. Daire başkanları kadrosu geç oluştu. Çünkü DİSKİ’de kayyımların zararı ve tahribatı daha büyüktü. Bu nedenle gecikme yaşandı. Ancak DİSKİ’deki arkadaşlar peyder pey girişleri yapılacak. Toplam 200’e yakın bir çalışan başlayacak.

İkinci Halk Lokantası açılacak mı?

serra-bucak.jpg

Sanat Sokağı’nda ilk halk lokantasını açtık. İkinci yeri görmek için arkadaşların tespit ettiği bir yer var. Orada inceleme yapacağız. Bağlar’da. Halk lokantası tabi ki önemli bir ihtiyaç. Çok ciddi bir talep vardı. Bu nedenle Sanat Sokağı’nda ilk halk lokantamızı açtık. İlk etapta günlük 750 kişilik bir kapasite ile çalıştı sonra bine çıkarttık. Yoğun talep nedeniyle saat 15.00 gibi yemek kalmıyor. Kapasiteyi artırmamız lazım. Bizim gezici yemek tırımız var. Onu atıl olmaktan çıkarmak istiyoruz. Deprem ve afet zamanlarında kuruyorduk. Bu formül üzerinden kent lokantalarını mobil kent lokantası formatında yürütmek istiyoruz. Her yerde açamayacağımıza, ya da geç açılacağı için mevcut envanterimizde bulunan bu tır üzerinden hayata geçirebilir miyiz, gibi bir çalışmamız var. İnsanlar uygun bir fiyata yemek yiyor. Burada kalite ve sağlıktan ödün vermemek istiyoruz.

Şehir içi ulaşımdaki sıkıntılar

serra-bucak-1.jpg

Bazı toplu ulaşım araçlarını kullanan şoförlerle ilgili çok ciddi şikayet geliyor. Bilerek ve isteyerek kötülük yapmak isteyenlerden şüphe duyarız ve tutanak tutarız. Bu tutanaklar doğrultusunda ya iş alanlarını değiştiririz ya da tamamen yolları ayırırız. Böyle bir aşamaya geldik. Kayyımlar yönetimindeki personel her an işten atılabilirim korkusu ikliminde yaşıyordu. Biz gelince rahatlama meselesi ortaya çıktı. Bu rahatlamayı belediye personelimizin bazıları bunu yanlış yorumluyor. Bu demokratik ortam ben iş yapmıyorum anlamına gelmez. Herkes saat 08.00- 17.00 mesaisine riayet etmek zorunda. Bu kadar yoksulluğun olduğu bir kentte biz böyle bir muameleyi kabul etmiyoruz. 8 saatlik mesaisinde bu halka hizmet etmeyen hiçbir anlayışla yol yürümeyeceğiz, devam etmeyeceğiz. Kendi işlerinden olmak istemeyen emekçi insanlar derhal bu davranışlarını düzeltmek zorundalar.

Toplu ulaşım sıkıntısı nasıl çözülecek?

serra1.jpg

Toplamda 330 otobüsümüz vardı. 70 tanesi biz geldiğimizde sahadan geri çekilmişti, bakım onarımdaydı. Bir rant kurulmuştu, bir tane firma ile tüm sanayi işlerini yapıyorlar, bakım onarımı yapıyorlar. Bu 8 yıllık sürede bir atölye kuramamışlar. Neden bir atölye kurmazsınız, dışarı bağımlı olursunuz bu kadar. Biz kendi araçlarımızı tamir edecek bir atölye kurmak istiyoruz. Bunun yol ve yöntemi de istihdam sağlamak.

‘Bakın onarım için çalışıyoruz’

Onarım ve bakım için çalışıyoruz. Biz geldiğimizde şoför olarak alınan birçok kişi başka birimlere gönderilmiş. Otobüs kaptanını neden başka bir daireye alırsınız? Biz bunların hepsinin geri gelmesini sağlamak istiyoruz. Bu şekilde hem filomuz genişlesin ve kaptan sorunu yaşamak istemiyoruz. Az kaptanla çalıştığımızda diğer arkadaşlarımızın yorulmasına ve aksi davranışlara dönüşüyor. 2025 yılında alacağımız yeni otobüslerle bu sorunların büyük bir bölümünü çözmeyi amaçlıyoruz. Özel halk otobüsleri ile bizleri karşı karşıya getirmek istediler, hepsini müzakere ile çözdük.

2024/04/15/serra-bucak-diyarbakir-buyuksehir1.jpg

Yeni otogar, hal ve sanayi sitesi

Orta ve uzun vadede bu yönlü bir çalışmamız olacak. Şu an imar dairemiz yer tespiti konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu büyük bir sorun. Sanayi, hal ve otogarı kentin daha uzağına taşımak istiyoruz. Kenti bu şekilde rahatlatacak projelerimiz var.

Misafirhane neden kapatıldı?

2024/07/16/buyuksehir-kadin-sorunlari3.jpg

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait misafirhane 8 yıl önce kız yurdu olarak inşa edildi. Biz orayı yine kız yurduna dönüştürdük. Hasta ve hasta yakınları için misafirhane arayışımız sürüyor. Sur bölgesinde otel kiralayarak sorunu çözmek istiyoruz. Yer arayışımız sürüyor.

Newroz Park’taki mangal sorunu

Bağlar İlçesi’ndeki Newroz Park’ta mangal yakılması ile ilgili sıkıntılar var. Piknik alanlarında mangal yakılsın. Mangalı kesinlikle yasaklayacağız.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum