Diyarbakır’da imamın kaçırdığı kadın korumaya alındı

Diyarbakır’da imamın kaçırdığı kadın korumaya alındı
 Muhabir
Son dakika: Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde imam olan eşinin meslektaşı ile kaçan S.A adlı kadın koruma altına alındı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

AMİDA HABER- Evli iki çocuk babası olan imam H. A Diyarbakır’ın Kulp İlçesine bağlı İslam Köyde görev yapıyordu. Geçtiğimiz gün imam H.A.’nın ev kadını olan eşi S.A, başka bir camide görevli imam tarafından kaçtı/kaçırıldı. Kaçırma olayının ardından, H.A.'nın ailesi ve mahalleli büyük bir şok yaşadı. Kaçırılma olayının detaylarına Amida Haber ulaştı.

Sosyal medya üzerinden tanıştılar

islam-koy.jpg

Eşi kaçan/kaçırılan imam H.A’nın 5 yıldır İslamköy’de görev yaptığı, biri 5, biri 2 yaşında iki çocuğu olduğu öğrenildi. H.A’nın eşinin kaçtığı İmam A.A’nın ise Şırnak’ın İdil İlçesi’nde görev yaptığı belirtildi. İddialara göre, kaçırılan S.A adlı kadın ile imam A.A sosyal medya üzerinden tanıştı.

kulp-merkez.jpg

İmam camideyken eşi kaçırıldı

Bir süre sosyal medya üzerinden ilişkileri devam çift geçtiğimiz hafta kaçmaya karar verdi. Sözleşen S.A ile A.A H.A’nın camide olduğu sırada arabaya binerek kaçtı.

Koruma altına alındı

kacan-kadin.jpg

İmam A.A ile birlikte Şanlıurfa’ya kaçtığı/ kaçırıldığı iddia edilen H.A’nın eşinin “can güvenliği” nedeniyle koruma altına alındığı öğrenildi. İmam H.A’nın da olaydan sonra Diyarbakır Kulp Cumhuriyet Savcılığı’na giderek ifade verdiği, CMK’dan avukat istemediği öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

imam-camiii.jpg

Yakınları imama baskı yaptı

Dün basına yansıyan iddialara göre, imam H.A’nın eşinin yakınlarının, A.A’yı öldürmesi için H.’ya baskı yaptığı “Kızımızı da kaçıranı da vuracaksın” diyerek talimat verdi. Araya kanaat önderlerinin girmesi ile olay sakinleştirildi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum