Diyarbakır’da kadın eş başkanlardan ‘şiddet’ açıklaması!

Diyarbakır’da kadın eş başkanlardan ‘şiddet’ açıklaması!

Kaynak:DBB Basın

Diyarbakır’da bir araya gelen DEM Partili kadın belediye eş başkanları, kadınlara yönelik artan şiddete dikkat çekti.

AMİDA HABER - Yenişehir İlçesi’nde bulunan Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezinde bir araya gelen DEM Partili kadın eş başkanlar, son dönemlerde kadınlara yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, kadın belediye eş başkanları, DBB eski Eş Başkanı Gültan Kışanak ve çok sayıda kadın kurumunun temsilcisi katıldı.

kadin-manset-001.jpg

‘Kadınların çoğu boşanma aşamasında katlediliyor’

Açıklama yapan Rosa Kadın Derneği Başkanı Suzan İşbilen, kadın katliamlarını protesto etmek amacıyla toplandıklarını belirterek, yıllardır kadına yönelik şiddetin devam ettiğini söyledi. Dün itibariyle 4 kadının katledildiğini hatırlatan İşbilen, “Kadınların büyük bir çoğunluğu boşanma aşamasında katlediliyor. Dün biz bunları tartışırken Amed’te bir kadının çocuklarının önünde katledilmesi kabul edilir bir durum değildir. Bu kadın katliamlarını da aşan bir duruma geldi. Kadınlar köle olmayı kabul etmeyecektir” dedi.

serra-bucak.jpg

‘Eşit bir yaşam için söz veriyoruz’

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Neslihan Şedal ise, yerel yönetimler olarak kadına yönelik şiddete karşı ve bunu üreten cinsiyetçilik ideolojine karşı politikayı tartışırken kadın katliamların devam ettiğini kaydetti. Yaşamdan koparılan her bir kadın için mücadeyi sürdüreceklerini ifade eden Şedal, şöyle konuştu: “Bizler bakıyoruz, Gülistan Doku ortada yok ve bulunamadı. Bizler hala Narin’in yasını ve acısını içimizde taşırken, Rojin Kabaiş hala bulunamadı. Bizler kadın politikalarını daha güçlü yürütebilmek için tartışırken burada dün Sur’un ortasında bir kadın katledildi. Bizler bu mücadeleyi örerken İstanbul’da iki kadın katledildi.”

Şedal, kadınların hedef alınarak toplumun değerleri ve ahlakı üzerinde bir çöküntü yaratılmak istendiğini belirterek, “Yaşamdan koparılan bütün kadınlar için söz veriyoruz. Bizler hepimiz için özgür ve eşit bir yaşamı inşa etme sözünü veriyoruz” diye konuştu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.