Diyarbakır'da kadroyu aldı, Trabzon'a gitti

Diyarbakır'da kadroyu aldı, Trabzon'a gitti

İşsizliğin tavan yaptığı Diyarbakır’da, kayyım yönetimindeki Diyarbakır Belediyesi’nde “özel kalem müdürlüğü” yolu ile devlet kadrosu alan Elif Sekman, 10 gün sonra Trabzon Belediyesi’ne geçiş yaptı.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ndeki ‘kişiye özel’ kadrolara bir yenisi daha eklendi. Üniversite mezunları KPSS yoluyla kamu kurumlarında memuriyet bulmak için gece gündüz ter dökerken, bazı belediyeler yakınlarına “özel kalem müdürlüğü” yoluyla kadro dağıtmaya devam ediyor. Kayyım yönetiminden kadro almanın son örneği yine Diyarbakır DİSKİ’de yaşandı.

10 günde kadroyu aldı, gitti

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Valisi ve Kayyımı Ali İhsan Su, Trabzon’da yaşayan Elif Sekman’ı DİSKİ’ye Özel Kalem Müdürü olarak atadı. Özel Kalem Müdürlüğü yoluyla kadro alan Sekman, Diyarbakır’da sadece 10 gün kaldı. Sekman, 10 gün sonra Trabzon Büyükşehir Belediyesine geçiş yaptı. Elif Sekman’ın eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun referansı ile işe alındığı iddia edildi.

AK Partili vekilin kuzeni de kadro almıştı

Yolgeçen hanına dönen DİSKİ’de son 3 yılda 10’dan fazla kişinin kadro aldığı öğrenildi. Geçtiğimiz yıl AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik’in kuzeni Sibel Çelik DİSKİ’ye özel kalem müdürü olarak atanıp kadro aldıktan sonra, Antalya’ya gitmişti. (Amida Haber-Özel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum