Diyarbakır’da kuduz paniği: Bakanlık 3 milyon aşı gönderdi

Diyarbakır’da kuduz paniği: Bakanlık 3 milyon aşı gönderdi
Sağlık Bakanlığı, kuduz paniğinin yaşandığı Diyarbakır için harekete geçti. Diyarbakır İl Tarım Müdürü Mustafa Ertan Atalar, kentteki tüm yabani hayvanların aşılanması için Bakanlığın 3 milyon aşılı yem gönderdiğini söyledi.

AMİDA HABER- Diyarbakır’ın Hani İlçesi kırsal Kırım Mahallesi’ndeki bir çiftlikte, bir süre önce 2 ineği ısıran köpek öldü. İki inekte kuduz belirtilerinin görülmesi üzerine Diyarbakır Tarım Müdürlüğü yetkilileri harekete geçti. İhbar üzerine harekete geçilmiş, ölen köpek ile kesilen inekler İlçe dışında gömüldü. İneklerden alınan numuneler ise incelenmek üzere Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğüne gönderildi.

Çiftlik karantinaya alındı

mustafa-ertan-atalar1.jpg

İlçede yaşanan durumla ilgili Amida Haber’e konuşan Diyarbakır İl Tarım Müdürü Mustafa Ertan Atalar, çiftliğin bir süreliğine karantinaya alındığını söyledi.

Bakanlık 3 milyon aşılı yem gönderdi

Bölgedeki tüm sokak hayvanlarının aşılanması için çalışmaların başladığını söyleyen Atalar, “Kuduz belirtisi olan bu köpekler muhtemelen aşılanmayan yabani bir hayvan- tilki tarafından ısırıldığını değerlendiriyoruz. İlçede tüm tedbirlerimizi aldık. Kentteki tüm hayvanlarımızı aşılamaya başladık. Ayrıca doğaya bırakmak için Bakanlıktan 3 milyon doz aşılı yem istedik. Bakanlık aşılı yemlere gönderdi. Bunları en kısa sürede hem havadan hem de ekiplerimizin katılımı ile doğaya bırakacağız. Bu şekilde kuduz vakalarının ciddi oranda düşmesini bekliyoruz. Çünkü bu çalışma çok etkili. Amacımız kentimizde bu vakaları sıfıra indirmek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.