Diyarbakır’da kuyumcu ve emlakçıdan sonra öğretmen vurgunu

Diyarbakır’da kuyumcu ve emlakçıdan sonra öğretmen vurgunu

Diyarbakır’da öğretmenlik yapan A.E, Yenişehir Belediyesi’nde antrenör olarak çalıştığını, belediyeye daimi işçi alımı için yardımcı olacağını belirterek, piyasadan 4 milyona yakın para topladı. A.E, kayıplara karıştı.

AMİDA HABER- Olay, 50’ye yakın mağdurun Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’na başvurması ile ortaya çıktı. Amida Haber’in ulaştığı savcılık ifadesinde, mağdurlardan biri, Diyarbakır’da öğretmenlik yapan V.E’nin kendilerini ağabeyi A.E’ye yönlendirdiğini ileri sürdü.

‘Ağabeyine yönlendirdi’

27 Ocak’ta savcılığa ifade veren ve kendisinin de öğretmen olduğunu belirten mağdur, aynı okulda görev yaptığı V.E’nin, kendisine “Ağabeyim A.E, Yenişehir Belediyesi’nde antrenör olarak görev yapıyor. Para karşılığında belediyeye daimi işçi alıyor” dediğini ileri sürdü.

kuyumcu-vurgunu1.jpg

250 bin lira istedi

Kendisinin V.E aracılığıyla A.E ile iletişime geçtiğini belirten mağdur ifadesinde şunları söyledi: “A.E ile tanıştıktan sonra bana ağabeyimi ve yeğenimi Yenişehir Belediyesi’nde daimi işçi olarak alabileceğini, daimi işçileri Yenişehir Belediyesi’ndeki bir yetkili aracılığıyla işe alacağını, her kişi için 100 bin TL verdiğini, 25 bin TL de kendisinin komisyon olarak aldığını, bu şekilde 125 bin TL, toplamda 250 bin TL para vermem gerektiğini söyledi:”

‘Bir anda ortadan kayboldu’

A.E ile, 3-4 ay önce Ofis Sanat Sokağı’nda görüştüğünü ifade eden mağdur, şartları kabul ettiğini, A.E’ye parçalar halinde 230 bin TL’yi bankalar aracılığı ile gönderdiğini, 20 bin TL’yi de elden verdiğini söyledi. Mağdur, ifadesinin devamında şunları söyledi: “Para verdiğime, işe alımlara ilişkin konuşmalara arkadaşım C.T şahittir. Ben parayı verdikten sonra A.E bir anda ortadan kayboldu. Ben olayı araştırdığımda benim gibi çoğu kişiden aynı vaatlerle para aldığını öğrendim. Bu şekilde dolandırıldım.”

ahmet-eser-yeni1.jpg

Belediye ilişiğini kesti

Savcılığın olay ile ilgili soruşturması sürerken, dolandırıcılık şüphelisi, A.E’nin 700. yıl Ortaoku’nda 15 yıldır Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yaptığı öğrenildi. Yenişehir Belediyesi’nde voleybol baş antrenörü olan A.E’nin 2 Aralık’tan bu yana kayıp olduğu, Yenişehir Belediyesi’nin iddialar üzerine A.E’nin işine son verdiği belirtildi. A.E’nin yurt dışına kaçmış olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Üst düzey bürokratlar dolandırılmıştı

Öte yandan geçtiğimiz yıllarda Diyarbakır’da, validen savcıya, hakimden üst düzey emniyet mensubuna kadar çok sayıda kamu görevlisinin birikimlerini, ‘yüksek kar vaadiyle’ topladıktan sonra vurgun yapan Zerya Kuyumculuk işletmecileri ortadan kaybolmuş, 1 ay sonra tutuklanmışlardı. Vurgunun yaklaşık 200 milyon olduğu tahmin ediliyor. Birçok kişi şikayetçi olurken, bürokratlar şikayetçi olmamıştı.

Haber: Gönül Morkoç-Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum