Diyarbakır’da Mart ayı kapıdan baktırdı!

Diyarbakır’da Mart ayı kapıdan baktırdı!

Diyarbakır’da son günlerde etkili olan yağmurlu hava yerini kar yağışına bıraktı. Mart ayının son gününde kent merkezinde kar yağışı başladı, kuzey İlçeleri ise beyaza büründü.

AMİDA HABER- Bir süredir aşırı yağışların etkili olduğu Diyarbakır’da kara kış geri geldi. Yağmurlu hava yerini kar yağışına bıraktı. Kentin kuzey İlçeleri Çermik, Çüngüş, Ergani, Dicle, Lice, Hani ve Kulp’ta dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı aralıksız sürüyor. Kar kalınlığının bazı yerlerde 5 santimetreyi geçti.

Diyarbakır kent merkezinde kar yağışı

Mart ayının son gününde kara kış geri geldi. Diyarbakır kent merkezinde kar yağışı başladı. Rüzgarında etkili olduğu kentte kar yağışı sürüyor.

Mart ayı kapıdan baktırdı

Mart ayında yağan kar, “Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır” atasözünü de bir kez daha doğruladı.

Fotoğraf Dicle İlçesi'nden

dicle1.jpg

Öte yandan Diyarbakır’ın kuzey İlçelerinde gece başlayan kar yağışı devam ederken, kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığı da hissedilir şekilde düştü. Kar yağışının özellikle yüksek kesimlerde etkili olması bekleniyor.

Fotoğraf Lice İlçesi'nden

licee1.jpg

Diyarbakır-Siverek arası yoğun kar yağışı

Kar yağışı Diyarbakır-Siverek Karayolunda da etkili oldu. Karacadağ etekleri yağışla birlikte beyaza büründü. Kar yağışının Diyarbakır kent merkezine yakın yüksek yerlere de yağdığı görüldü.

Meteoroloji uyarmıştı

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, Diyarbakır kent merkezi için yağmur, Kuzey İlçeleri için ise kar yağış uyarısında bulunarak vatandaşlara olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulunmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.