Diyarbakır’da ‘Mehmet Emin Aktar’ tepkisi sürüyor

Diyarbakır’da ‘Mehmet Emin Aktar’ tepkisi sürüyor
Milletvekilliği seçimlerinde Yeşil Sol Parti’nin Diyarbakır 9. sıradan aday gösterdiği Mehmet Emin Aktar açıklama yaptı: “Buradan gösterilen tepki ve şahsıma yöneltilen sevgi en önemli vekilliktir” dedi.

AMİDA HABER- Yeşil Sol Parti'nin iki Diyarbakırlıdan biri olan eski Diyarbakır Baro Başkanı avukat Mehmet Emin Aktar’ı 9. sıradan aday göstermesine yönelik tepkiler sürüyor.

‘Tüm tartışmaları 28 Mayıs’tan sonra yapalım’

Listelere yönelik eleştiriler devam ederken Mehmet Emin Aktar’dan açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aktar, “Uzun yıllar aktif siyasete girmeme yönündeki kararımdan vazgeçerek adaylık önerisini kabul ettim. Gerek aday adaylık, gerek adaylık ve gerekse seçilmemem sonrası her çevreden gördüğüm ilgi karşısında minnettarım. Üzerinde yaşadığım toprakları ve bu topraklarda yaşayan herkesi seviyorum. Seçilmemiş olmak üzücü olsa da buradan gösterilen tepki ve şahsıma yöneltilen sevgi en önemli vekilliktir. Önümüzde ikinci tur seçimi var. Enerjimizi buraya harcayalım. Diğer tüm tartışmalarımızı 28 mayıstan sonra yapalım” ifadelerini kullandı.

Yeşil Sol Parti 8 milletvekili çıkardı

HDP ve Yeşil Sol Parti’nin ‘kale’ olarak gördüğü Diyarbakır’da seçim sonrası listelere tepki yağmıştı. 12 kişilik milletvekili listesinde tanınmayan kişilerin aday gösterilmesi sandığa tepik olarak yansımıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.