Diyarbakır’da ‘Öcalan’ gerginliği

Diyarbakır’da ‘Öcalan’ gerginliği
Diyarbakır'da, Abdullah Öcalan için yapılmak istenen yürüyüşe izin verilmedi. Polis ile HDP’li vekiller arasında gerginlik yaşandı.

AMİDA HABER- Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Barış Anneleri Meclisi, Abdullah Öcalan’ın ailesiyle görüştürülmemesine ilişkin Diyarbakır’da yürüyüş yapmak istedi.

gozalti.jpg

Polis ablukaya aldı

Koşuyolu Parkı Yaşam Anıtı önünde bir araya gelip yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. HDP’li milletvekilleri Hişyar Özsoy, Garo Paylan, Saliha Aydeniz, Ömer Öcalan, Dilan Dirayet Taşdemir ve DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in de aralarında bulunduğu grup ablukaya alındı.

dsc-4370.jpg

Tansiyon yükseldi

Polisin bazı kişileri gözaltına almak istemesi üzerine zaman zaman HDP’li vekiller ile polisler arasında gerginlik yaşandı. Ancak HDP'li vekiller ile polis şefleri arasında yapılan görüşmenin ardından ablukada kişiler bırakıldı. (Haber merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.